[ROM][10.0][grus][unofficial] crDroid 6.1

Search This thread

masterdex

Senior Member
Apr 16, 2011
1,191
351
the ROM works really well the only problem I encountered is excessive consumption but not when it remains in stand-by when using it for example I made a 20 minute journey with the GPS active using Google map and it consumed me on the 18th % of battery the same path that what I do to go to work with mine consumes me 6% of battery

Inviato dal mio Mi 9 SE utilizzando Tapatalk
 

masterdex

Senior Member
Apr 16, 2011
1,191
351
Updated to latest version 30/3 everything works well. I had to install magisk 20.4 the previous one is not supported. The kernel seems to have definitely improved and the consumptions seem really reduced. I keep trying to confirm. I don't understand why it keeps showing GPS icon every time I go back to the home screen it did it also in the previous one with both Launcher stock and with other Launcher. Many improved fluidity and a real pleasure to use. Ask if it is possible to implement an option to close all active processes that I do not find in the CRdroid settings really good job there is no bug compliments also the release with fingerprint and lightning.

Inviato dal mio MI 9 SE utilizzando Tapatalk
 
  • Like
Reactions: javier007

qherx

New member
Apr 10, 2020
1
0
Very good rom. Almost everything works (fingerprint, camera, NFC, gpay with magisk), but i have one issue - very strong battery draining. Probably phone is not going to deep sleep anymore. I tried grenify but without results. With MIUI battery lasts for almost all day, with this rom i need power supply before evening.

edit:
I tried investigate active wakelocks using BetterBatteryStats and i found few apps which prevents deep sleeping. After blocking their wakelocks (in crDroid menu), deep sleep works normally and no draining anymore :)
 
Last edited:

latze97

Member
May 2, 2020
5
0
Anroid Setup-Wizard keeps crashing.

The Setup Wizard keeps crashing on me at the last step. I cant download anything from the playstore.
I used gapps arm64 pico. Anybody with the same problem and maybe a solution?
 

raphychek

New member
May 6, 2020
1
1
Hi guys!
I tried the installation in the following order, a few times:
- flash vbmeta
- flash twrp and boot on twrp
- format data, then reboot and wiped vendor, cash, davlik
- then reboot, install firmware and crdroid.

I try to boot but every time I got sent back on TWRP.
I tried this numerous time and it fails every time! Can someone tell me what's wrong? Thank you!

SOLVED: I just re-installed vbmeta after the flash and it worked!
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Penaa

NixNick89

Senior Member
Feb 27, 2019
61
8
Fingerprint Sensor Doesn’t work :( I’ve performed clean install and while setting my device up, it pops up a message I’ve already changed my password and I’ve to try it later.

Edit: after formatting data and don’t flashing disable dm variety and force encryption, fingerprint works :)
 
Last edited:

kerisky

Member
Jun 10, 2015
39
3
Boot loop! HELP

Hello, I have some problems installing crdroid and now I have a recovery boot :crying:
I was on last crdroid 06.07 then I decided to do a clean installation of previous version 04.30... I wiped DATA (yes) and then I've done WIPE (reset your phone).
When I try to flash Crdroid 04.30 now it's say :
"Cannot find Magisk binaries, was data wiped or not decrypted ? Reflesh OTA from decrypted recovery or refash MAgisk"

As recovery I have SHRP 2.2, I've tried to reflash Magisk but it doesn't work ! It's say: "Cannot mount System"

What can I do to solve this boot loop ?!?

marco
 
Last edited:

kerisky

Member
Jun 10, 2015
39
3
Hello, I have some problems installing crdroid and now I have a recovery boot :crying:
I was on last crdroid 06.07 then I decided to do a clean installation of previous version 04.30... I wiped DATA (yes) and then I've done WIPE (reset your phone).
When I try to flash Crdroid 04.30 now it's say :
"Cannot find Magisk binaries, was data wiped or not decrypted ? Reflesh OTA from decrypted recovery or refash MAgisk"

As recovery I have SHRP 2.2, I've tried to reflash Magisk but it doesn't work ! It's say: "Cannot mount System"

What can I do to solve this boot loop ?!?

marco


FIXED by flashing again new SHRP + clean install :)
Thanks to GRUS family on Telegram !
 

romancito-spain

New member
Jul 8, 2020
2
0
So, this is my first time. I did as follows:
- Boot into TWRP and format data, wipe vendor & cache ---> Done
- Install firmware - FW_Qxxxxx.zip, rom and reboot, finish setup wizard, reboot to TWRP again ----> Done
- Instlall Gapps, reboot -----> Fail, since it sais I am in Android 9 and I downloaded an Android 10 Gapps.
- Install ROM (so I get Android 10, and then I can go back to isntall Gapps) ---> Done
- I am asked to install TWRP. It is asking me this each time I install something and reboot. This time I say yes so I does not bother me anymore

And now, I cannot get back to TWRP. It doesn't matter if I press just the power button, or combined with vol+ or vol-: it always takes me to the fastboot screen with the xiaomi rabbit and the droid and not to the TWRP.

Of course I tried using fastboot to load TRWP again, as I did in the first time:
fastboot devices
fastboot flash recovery twrp-3.4.0-0-grus.img
fastboot reboot ---> Again to Fastboot

Also tried:
fastboot boot twrp-3.4.0-0-grus.img
But: FAILED (remote: Failed to load/authenticate boot image: Load Error)

Reviewing the OP, it says ** if you're coming from stock ROM - flash vbmeta or device will not boot!! **. I don't known what vbmeta is, so since this is my first time flashing the device, this might be the problem, but I don't know how to proceed now.

Any help, please? I got no smartphone now :(
 

Phil_Smith

Senior Member
Oct 16, 2015
1,713
1,519
LG Optimus 4X HD
Xiaomi Mi 5
So, this is my first time. I did as follows:
- Boot into TWRP and format data, wipe vendor & cache ---> Done
- Install firmware - FW_Qxxxxx.zip, rom and reboot, finish setup wizard, reboot to TWRP again ----> Done
- Instlall Gapps, reboot -----> Fail, since it sais I am in Android 9 and I downloaded an Android 10 Gapps.
- Install ROM (so I get Android 10, and then I can go back to isntall Gapps) ---> Done
- I am asked to install TWRP. It is asking me this each time I install something and reboot. This time I say yes so I does not bother me anymore

And now, I cannot get back to TWRP. It doesn't matter if I press just the power button, or combined with vol+ or vol-: it always takes me to the fastboot screen with the xiaomi rabbit and the droid and not to the TWRP.

Of course I tried using fastboot to load TRWP again, as I did in the first time:
fastboot devices
fastboot flash recovery twrp-3.4.0-0-grus.img
fastboot reboot ---> Again to Fastboot

Also tried:
fastboot boot twrp-3.4.0-0-grus.img
But: FAILED (remote: Failed to load/authenticate boot image: Load Error)

Reviewing the OP, it says ** if you're coming from stock ROM - flash vbmeta or device will not boot!! **. I don't known what vbmeta is, so since this is my first time flashing the device, this might be the problem, but I don't know how to proceed now.

Any help, please? I got no smartphone now :(
Are you using telegram?
 

latze97

Member
May 2, 2020
5
0
Google setup Wizard keeps crashing

Hello there,

flashing the ROM worked just fine, but the Google Setup keeps crashing on me and I can't use any of the GApps.

Has anybody experienced that error and maybe knows a fix?

Offtopic: Any recommondations which camera app to use?

TWRP: 3.3.1.3
GAPPS: Open GApps arm64 pico-20200501
 

Munsio

Member
Aug 3, 2020
5
0
With the update from 2020-08-02 my phone keeps rebooting into TWRP after attempting a dirty flash and clearing dalvik/cache.
I do have installed magisk could that be a problem?

Also trying to reflash the version from 2020-07-24 the phone still reboots into TWRP

Is there any log i could post to clarify where the problem occurs?

Thanks in advance for your help!
 
M

mxolden

Guest
Can not connect to any wifi

Hi

Since i updated the ROM from 6.4 to 6.8 (now 6.9) i can not connect to any wifi.
Does not work for any free hotspot nor with my home wifi (no mac filtering).

Any Ideas?
 

Top Liked Posts