[ROM][10] hadesRom Q v1.0 for Exynos S8 / S8+ / Note8 [26.12.2020]

boovipkg90

Member
Nov 12, 2020
7
1
13
This rom has been really good, but lately i have been having incredible lag spikes and freezes that last from 1 to 40 seconds. Even if i restart the phone, change the cpu governor and clockspeeds, change the HMP, or change the vram it still happens. It has become really anoying, and have no idea what to do.
good evening, I love this rom. I have a little problem it often crashes when I change applications or pages. does it happen to someone else? thank you
Me too . I will comback rom alex and wait rom 2.0 :((
 
  • Like
Reactions: The Lord Vader

msegmx

Senior Member
Nov 1, 2009
160
38
48
This rom has been really good, but lately i have been having incredible lag spikes and freezes that last from 1 to 40 seconds. Even if i restart the phone, change the cpu governor and clockspeeds, change the HMP, or change the vram it still happens. It has become really anoying, and have no idea what to do.

The longest freeze I've encountered was maybe 10 seconds. 40 seconds is really long. Hades v12 didn't freeze at all, so there will hopefully be a fix in an upcoming version.
 

binhminhluc9h

Senior Member
Nov 15, 2010
307
74
48
I think there is problem for Google camera ports. Any one trying gcam in this rom? Post-processing gets stuck or app crashes.
Try to get Zgcam, it works but seems to be not stable enough
 

mrironsights

Member
May 25, 2016
48
12
8
Hey guys,

Great rom. Buttery smooth. Been using it for the last 3 days. I want to mention a few things. If you guys are having a similar issue, please reply.

1. Dual speaker mod is not working.
2. Navigational gestures require 2 swipes, if full immersive mod is on through system ui tuner.

A reply will be greatly appreciated.

Thank you.
 

Benjamin2557

Senior Member
Oct 6, 2017
111
45
28
Hey guys,

Great rom. Buttery smooth. Been using it for the last 3 days. I want to mention a few things. If you guys are having a similar issue, please reply.

1. Dual speaker mod is not working.
2. Navigational gestures require 2 swipes, if full immersive mod is on through system ui tuner.

A reply will be greatly appreciated.

Thank you.
From my previous post :

"From what I have tested on this ROM for the past few days (I have S8+ SM-G955FD) :
Very stable ROM, gesture animations working, boot fast, fingerprints work.

What could be improved :
- Freezes when using apps or multitasking (get stucked sometimes 20-30 sec)
- Charging sound when plug-in charger not working. Can it be fixed in some way ?"


I didn't meet any of your issues, dual speaker works fine too, did you select it in Aroma ?

By the way I fixed the charging sounds as well as missing theme sounds myself so problem solved.
 

King Phoenix

Member
Mar 3, 2012
6
1
23
Awesome Work !
The online thing that fails is when i try a system scan with the kaspersky app, at 72% - 78% it reboots without warning.
I tried the scan of "/system/lib" only where it happened and it rebooted again.
Is there a reason for this?

I could narrow it down to "/system/lib/carrier" where the phone reboots when searching with kaspersky. I don't know if thisnis the only place but it's definitly one directory where it happens.
 

Injuni_Hyko

New member
Jan 26, 2021
1
0
11
Can i ask something . I have installed hadesrom v12 past month ago, but i want to try install android Q.
Anyone have any problem if install android Q from pie v12 ?

Anyone have try install android Q from pie v12?
 

mrironsights

Member
May 25, 2016
48
12
8
From my previous post :

"From what I have tested on this ROM for the past few days (I have S8+ SM-G955FD) :
Very stable ROM, gesture animations working, boot fast, fingerprints work.

What could be improved :
- Freezes when using apps or multitasking (get stucked sometimes 20-30 sec)
- Charging sound when plug-in charger not working. Can it be fixed in some way ?"


I didn't meet any of your issues, dual speaker works fine too, did you select it in Aroma ?

By the way I fixed the charging sounds as well as missing theme sounds myself so problem solved.
Charging sound is working fine for me. Im pretty sure I selected dual speaker. Maybe I will dirty flash it once more.
 

Benjamin2557

Senior Member
Oct 6, 2017
111
45
28
Charging sound is working fine for me. Im pretty sure I selected dual speaker. Maybe I will dirty flash it once more.
What variant you have ?

Charging sounds weren't working (notifications and ringtones themes either) because they were missing in system/media/audio

Strange this worked for you without doing anything on system root. I'm talking about these :
Screenshot_20210126-232914_SecSoundPicker.jpg
20210126_233104.jpg
 
Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: YMatrix