[ROM][11.0][UNOFFICIAL][A57] LineageOS 18.1

Search This thread

tipzrickycheung

Senior Member
Nov 3, 2019
747
301
Tiu Keng Leng
i9100
LG Optimus 4X HD
Important information:
This thread is for LineageOS 18.1 opensource builds for OPPO A57. The following will not be supported in this thread:
  • Custom Kernels
  • Mods
  • Modified system files
  • Xposed
  • Magisk
What's not working:
  • Home button (including Fingerprint)
  • Empty IMEI
  • Camera (including Flashlight)
  • Sensors
  • WiFi (MAC address and WiFi 5)
  • probably more

Installation:
If you are on the stock OS, you will first need a custom recovery. You can get the recommended Lineage recovery here.
If you are coming from stock or other ROMs, you need to do a factory reset.
As always, make sure to backup before installing this ROM.

Download link:
SourceForge

Recommended Google Apps package:
MindTheGapps

Bug reports:
How to submit a bug report
Gitlab Issues


Donate to support development:
Donate via PayPal to Ricky
Donate via PayPal to LineageOS

Source Code:
Device tree
Kernel
LineageOS Github

Contributors
@tipzrickycheung, Lineage Team

ROM OS Version: 11.x R
ROM Kernel: Linux 3.18.x
ROM Firmware Required:
Based On:
LineageOS
 
Last edited:

Mak_Akshay

New member
Jul 24, 2020
1
0
Interesting 🤓 don't worry these pics belong to tipZ team
 

Attachments

  • IMG_20220131_190759_121.jpg
    IMG_20220131_190759_121.jpg
    107.2 KB · Views: 156
  • IMG_20220131_190801_366.jpg
    IMG_20220131_190801_366.jpg
    103.7 KB · Views: 159

impawstarlight

New member
Jan 31, 2022
4
0
I tried it yesterday but it went black screen right after booting (after playing bootanimation for like 5 minutes). It seemed to be powered on but the screen was totally like off. And adb logcat was crazy with error messages like java exceptions & avc denied read/write etc. Gonna try again today since I forgot to screenshot it.
 
Last edited:

impawstarlight

New member
Jan 31, 2022
4
0
Attempt 2

# Was using stock firmware
# Installed TWRP 3.6.0_9-2 with MiFlash 2020.3.14.0
# Allowed system modification at TWRP startup
# Wiped data, dalvik/art, cache
# Installed ROM, no error in TWRP
# Rebooting: bootanimation plays, 180 degree rotated
#
Black screen. But screen is actually on
# Phone connects to PC only in adb mode, no MTP
# Screen sharing to PC, still black
# Rebooting doesn't help, and the bootanimation takes like 5 mins every time


Here's some logcat.
 

Attachments

  • Screenshot (173).png
    Screenshot (173).png
    197.7 KB · Views: 59
  • Screenshot (169).png
    Screenshot (169).png
    192.6 KB · Views: 68
  • Screenshot (170).png
    Screenshot (170).png
    198.4 KB · Views: 47
  • Screenshot (171).png
    Screenshot (171).png
    204.4 KB · Views: 40
  • Screenshot (172).png
    Screenshot (172).png
    203.9 KB · Views: 35
  • Screenshot (174).png
    Screenshot (174).png
    194.7 KB · Views: 28
  • Screenshot (175).png
    Screenshot (175).png
    198.8 KB · Views: 22
  • Screenshot (176).png
    Screenshot (176).png
    209.4 KB · Views: 22
  • Screenshot (178).png
    Screenshot (178).png
    197.1 KB · Views: 17
  • Screenshot (179).png
    Screenshot (179).png
    198.1 KB · Views: 18
  • Screenshot (180).png
    Screenshot (180).png
    190 KB · Views: 18
  • Screenshot (181).png
    Screenshot (181).png
    193.4 KB · Views: 17
  • Screenshot (182).png
    Screenshot (182).png
    201.5 KB · Views: 18
  • Screenshot (183).png
    Screenshot (183).png
    194.5 KB · Views: 23
  • Screenshot (184).png
    Screenshot (184).png
    194.3 KB · Views: 22
  • Screenshot (185).png
    Screenshot (185).png
    200.2 KB · Views: 39
  • Screenshot (177).png
    Screenshot (177).png
    210.7 KB · Views: 53

Cipher07

Member
Mar 9, 2020
11
2
Attempt 2

# Was using stock firmware
# Installed TWRP 3.6.0_9-2 with MiFlash 2020.3.14.0
# Allowed system modification at TWRP startup
# Wiped data, dalvik/art, cache
# Installed ROM, no error in TWRP
# Rebooting: bootanimation plays, 180 degree rotated
#
Black screen. But screen is actually on
# Phone connects to PC only in adb mode, no MTP
# Screen sharing to PC, still black
# Rebooting doesn't help, and the bootanimation takes like 5 mins every time


Here's some logcat.
Hey...
You should text it in his telegram group.
 
Last edited:

tipzrickycheung

Senior Member
Nov 3, 2019
747
301
Tiu Keng Leng
i9100
LG Optimus 4X HD
Attempt 2

# Was using stock firmware
# Installed TWRP 3.6.0_9-2 with MiFlash 2020.3.14.0
# Allowed system modification at TWRP startup
# Wiped data, dalvik/art, cache
# Installed ROM, no error in TWRP
# Rebooting: bootanimation plays, 180 degree rotated
#
Black screen. But screen is actually on
# Phone connects to PC only in adb mode, no MTP
# Screen sharing to PC, still black
# Rebooting doesn't help, and the bootanimation takes like 5 mins every time


Here's some logcat.
This phone is a bit weird that the screen likes rotating on different variants of the phones, very nicely done, OPPO.

It will take a while to boot after the boot animation stops as it is loading SystemUI, you can try to format userdata as encryption seems to be dead currently.
 
  • Like
Reactions: impawstarlight

Bollim

New member
Feb 21, 2022
2
0
This phone is a bit weird that the screen likes rotating on different variants of the phones, very nicely done, OPPO.

It will take a while to boot after the boot animation stops as it is loading SystemUI, you can try to format userdata as encryption seems to be dead currently.
how i can install this kernel?
I have same problem
 

Bollim

New member
Feb 21, 2022
2
0
I see in twrp this rom have 2 system but I'm remove 1 system even make it not work
 

Cipher07

Member
Mar 9, 2020
11
2
Successfully booted LOS 18.1
 

Attachments

  • Screenshot_20220314-095931_Trebuchet.png
    Screenshot_20220314-095931_Trebuchet.png
    851.3 KB · Views: 125
  • Screenshot_20220314-100123_Trebuchet.png
    Screenshot_20220314-100123_Trebuchet.png
    166.4 KB · Views: 99
  • Screenshot_20220314-100130_Settings.png
    Screenshot_20220314-100130_Settings.png
    93.5 KB · Views: 91
  • Screenshot_20220314-100116_Trebuchet.png
    Screenshot_20220314-100116_Trebuchet.png
    333 KB · Views: 87
  • Screenshot_20220314-100539_Trebuchet.png
    Screenshot_20220314-100539_Trebuchet.png
    35.9 KB · Views: 88
  • Screenshot_20220316-081614_Settings.png
    Screenshot_20220316-081614_Settings.png
    57.5 KB · Views: 89
  • 20220316_081834.jpg
    20220316_081834.jpg
    149.8 KB · Views: 89
  • 20220316_081838.jpg
    20220316_081838.jpg
    114.9 KB · Views: 99
  • 20220316_081832.jpg
    20220316_081832.jpg
    135.8 KB · Views: 122

Cipher07

Member
Mar 9, 2020
11
2
Hello,
Please excuse me but does calling and camera work fine? Also does audio, wifi home button work? Please reply!
"No calling" because no imei, camera is also not working, audio is not implemented so "no audio", "wifi works", home button is also not working. Sed😢. There is no fix for above and not coming anytime soon. Maybe after two to three years😂😂. RIP this phone😂
 

Top Liked Posts