• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

[ROM][AOSP 9.0.0_r37][XZ1 G8341/G8341] [Vanilla][90/120Hz]

Search This thread

Riskypedia

Senior Member
Apr 4, 2014
159
30
22
Daegu
riskypedia.github.io
Confirmed treble working well with magisk since latest magisk comes with dm-verity patch. Thnx XD
Now, it seems open gapps not working with this rom, can you specify what kind of gapps you used?? Sorry for bothering :(
 
  • Like
Reactions: celeron1

celeron1

Senior Member
Oct 7, 2008
69
25
Confirmed treble working well with magisk since latest magisk comes with dm-verity patch. Thnx XD
Now, it seems open gapps not working with this rom, can you specify what kind of gapps you used?? Sorry for bothering :(
Thank you for confirming) I dont use gapps at all. Does the install not work?
 

tjdqls6185

New member
Jul 25, 2012
4
0
i flashed boot, system, recovery, vendor, userdata and oem V9, 120hz kernel. after booting, i touched my phone, and i see touching dosent work. booting is fine but screen touch is not working
 

7hr08ik

Senior Member
Oct 8, 2011
258
95
Ok after a while of using, im gonna have to return to Stock/eXistenz

After installing the ROM, and Magisk. I get random reboots. The Phone will not Shutdown correctly, needs to be Volume UP killed. At will, the screen will not turn on, and requires killing.

Am i doing things in the righ tway round?
Flash, Boot, TWRP, System, Vendor, Userdata, SW Binaries, 120HZ kernel, THEN Magisk?
 

7hr08ik

Senior Member
Oct 8, 2011
258
95
Having real trouble getting magisk to work. Everything i can find tells me to install Magisk then install the kernel. But the 120hz kernel seems to remove the Magisk install. So i install Magisk again, then the phone wont boot.

---------- Post added at 12:44 PM ---------- Previous post was at 12:36 PM ----------

I give up, reflashing Magisk, gets it working, but then the phone acts wierd. Reboot from ROM, goes into TWRP. Shutdown does not actually shutdown the phone (she just goes off, but needs a Volume UP kill) I guess AOSP 9 just isnt ready yet?
 
  • Like
Reactions: Rumzie and celeron1

celeron1

Senior Member
Oct 7, 2008
69
25
Having real trouble getting magisk to work. Everything i can find tells me to install Magisk then install the kernel. But the 120hz kernel seems to remove the Magisk install. So i install Magisk again, then the phone wont boot.

---------- Post added at 12:44 PM ---------- Previous post was at 12:36 PM ----------

I give up, reflashing Magisk, gets it working, but then the phone acts wierd. Reboot from ROM, goes into TWRP. Shutdown does not actually shutdown the phone (she just goes off, but needs a Volume UP kill) I guess AOSP 9 just isnt ready yet?


Its always recommended to uninstall magisk, flash then reinstall magisk. Best is to wipe everything, flash sony stock , twrp then this or any other images.

AOSP has some bugs. Next step is to look into building a CAF based image or merge with AOSP.
 

7hr08ik

Senior Member
Oct 8, 2011
258
95
Its always recommended to uninstall magisk, flash then reinstall magisk. Best is to wipe everything, flash sony stock , twrp then this or any other images.

AOSP has some bugs. Next step is to look into building a CAF based image or merge with AOSP.

I tried all of this. Re-flashed at least 4 times. Tried installing Magisk at different intervals. Before kernel, at end, after twrp, nothing wanted to work. The ROM is great without it. But with it, I get random reboots etc. I ofcourse reflashed Vanilla Stock before each run

Sorry but for me, no Magisk is a game breaker. And unfortunately, while I was perusing XDA and trying thus ROM, Unofficial LineageOS 16 was released. So im trying that out for a while.

I will keep my eyes on this though. I would much prefer to be running AOSP and not a stock variant.

I will return
 
  • Like
Reactions: celeron1

xiansui

New member
Jul 13, 2019
1
0
看到你的帖子让我很兴奋,但是手中没有xz1设备,有没有考虑下为xz1c适配120hz ?毕竟xz1c的续航更强,更适合120hz,另外看截图支持谷歌相机更让人兴奋呢
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 7
    Xperia XZ1 G8341 Vanilla AOSP ROM

    This is my first ROM and its fully Vanilla. I Just followed this Build guide without any modifications whatsoever.

    The future goal is to build a stable Rom with mostly FOSS Software, stability and useful tools/settings.

    Bugs/missing functions i discovered so far:
    - Camera Not working always and -> Lens Distortion. Although RAW should be possible.
    - Sony Bootlogo has some Artifacts
    - No automatic APN setting
    - No NFC 25.05 working
    - No 90/120Hz mode (or does it?)
    - No Display Colour Calibration
    - Low Singlethread Geekbench Score (836) and (6060 Multicore) [Governors and schedulers not optimized]

    Fingerprint Sensor is working and it takes some time to find Network (not sure if bug or normal).

    I hope to find usable answers to those problems + ideas and hope, to receive enough feedback to improve as much as possible.


    Just Flash all files (boot, recovery [or any working TWRP], system,vendor, userdata and the OEM Binaries [
    SW_binaries_for_Xperia_Android_9.0_2.3.2_v9_yoshino.img] and you should be good to go.


    XZ1 Single Sim(25.05.19)
    XZ1 Dual Sim
    SW_binaries_for_Xperia_Android_9.0_2.3.2_v9_yoshino.img
    120Hz Mode

    Obviously I am not responsible for bricked devices or anything that this could be related to.

    XDA:DevDB Information
    RumiRom, ROM for the Sony Xperia XZ1

    Contributors
    celeron1
    ROM OS Version: 9.x Pie
    ROM Kernel: Linux 4.x
    Based On: Stock AOSP Userdebug

    Version Information
    Status: Testing

    Created 2019-05-25
    Last Updated 2019-05-30
    3
    I compiled a Kernel from here and modified:

    arch/arm64/boot/dts/qcom/dsi-panel-somc-poplar-base-sde.dtsi
    arch/arm64/boot/dts/qcom/dsi-panel-somc-poplar-sde.dtsi
    arch/arm64/boot/dts/qcom/dsi-panel-somc-poplar.dtsi

    (changed 60hz to 90/120hz).

    How can I check if the Panel really is working under those frequencies and if other steps are needed?

    When compiling I got an Error with drivers/staging/wlan-qc/qcacld-3.0 -> so i removed them from drivers/staging/Kconfig (So apparently no Wifi).

    These are the Kernels (boot):
    90Hz
    *Update 29.05. I Fixed Wifi for the 120Hz version. link in first post

    Camera seems to work without problems (also Raw) so I guess there is something wrong with the precompiled Sony Kernel.

    Also the Sony bootlogo is not present (no artifakts??)

    And again. Flash at own risk.
    2
    Having real trouble getting magisk to work. Everything i can find tells me to install Magisk then install the kernel. But the 120hz kernel seems to remove the Magisk install. So i install Magisk again, then the phone wont boot.

    ---------- Post added at 12:44 PM ---------- Previous post was at 12:36 PM ----------

    I give up, reflashing Magisk, gets it working, but then the phone acts wierd. Reboot from ROM, goes into TWRP. Shutdown does not actually shutdown the phone (she just goes off, but needs a Volume UP kill) I guess AOSP 9 just isnt ready yet?
    2
    I would marry if you turn 60fps to 90-120-144 omg plz plz
    2
    it would be great if you could build one for G8342 plz
    Im just uploading the Dual Sim AOSP now:good: