[ROM][OFFICIAL][Q] LineageOS 17.1 for Xiaomi Redmi Note 5 Pro [whyred]

Shampinger

Member
Jun 24, 2018
27
16
3
few questions here.

are you using custom kernel ?

did you restrict an app's mobile data ?

did you turn on and off mobile data ?

would you mind telling what steps exactly did you take to do try to reproduce the issue?

thanks for reply
I'm not using a custom kernel.
What I did was toggle all Mobile data & Wi-Fi settings for a couple of apps on and off multiple times. Everything seems to work exactly as it should.
 

sak96

Senior Member
Dec 28, 2016
260
52
38
I'm not using a custom kernel.
What I did was toggle all Mobile data & Wi-Fi settings for a couple of apps on and off multiple times. Everything seems to work exactly as it should.
Sorry to trouble u again.

you turned off mobile data for an app (app settings>app >mobile data and wifi> turn OFF mobile data).

Then did you turn off and on the mobile data
(Network and internet >mobile network > mobile data (switch off and then on)).

This cause a reboot in my case, some time requires me to do the second step twice. The `adb logcat` shows similar log to that of the issue I linked. I am really confused why this is occurring only to me.
 

Shampinger

Member
Jun 24, 2018
27
16
3
Sorry to trouble u again.

you turned off mobile data for an app (app settings>app >mobile data and wifi> turn OFF mobile data).

Then did you turn off and on the mobile data
(Network and internet >mobile network > mobile data (switch off and then on)).

This cause a reboot in my case, some time requires me to do the second step twice. The `adb logcat` shows similar log to that of the issue I linked. I am really confused why this is occurring only to me.
To be clear, there is no option named "turn off mobile data". There is however an option called "Allow network access", another one called "Cellular data" and another one called "Background data" among others. I've toggled all of these options off and on multiple times and also tried different combinations (e.g. "Allow network access" on with "Cellular data" on and "Background data" off, etc.).

I didn't get any reboots. You might wanna update your firmware as this might be caused by your phone's modem. I'm running the latest firmware from this thread/post.
 

sak96

Senior Member
Dec 28, 2016
260
52
38
Thanks.

Below are two screens which I was taking about. Appdata.jpg is the place where u restrict the apps data.

Once this is done you turn off and on your cellular data as shown in "mobile data.jpg".

The thread post you mentioned requires you to flash miui to upgrade modem is that correct?
 

Attachments

djrova

New member
Feb 28, 2013
2
0
21
hello, anyone have problems with Android Auto? Next week I change the car radio and I wanted to know if I have to do something beforehand
 

burzaa4

Member
Oct 9, 2019
35
1
8
Why is magisk unable to uninstall the system app? Supposedly there is root but it doesn't really work, eg you can't edit xml file in shared_prefs folder because backspace doesn't work. I have to edit xml files on my computer and transfer them to / data / data ... Do I miss any module in the magisk?
 

Shampinger

Member
Jun 24, 2018
27
16
3
Thanks.

Below are two screens which I was taking about. Appdata.jpg is the place where u restrict the apps data.

Once this is done you turn off and on your cellular data as shown in "mobile data.jpg".

The thread post you mentioned requires you to flash miui to upgrade modem is that correct?
This is interesting. For me the option is called Cellular data, not mobile data. Should be the same thing but the fact that it's named differently might have something to do with it. Screenshot_20210113-231032_Settings.png
 

sak96

Senior Member
Dec 28, 2016
260
52
38
This is interesting. For me the option is called Cellular data, not mobile data. Should be the same thing but the fact that it's named differently might have something to do with it. View attachment 5186399
Yeah this is fine.
Did you then turn on cellular or mobile data ? That is when I face the reboot.

Note: I also detected Wi-Fi should be off for already 1 minute prior, only then this issue occurs.
 

Shampinger

Member
Jun 24, 2018
27
16
3
Yeah this is fine.
Did you then turn on cellular or mobile data ? That is when I face the reboot.

Note: I also detected Wi-Fi should be off for already 1 minute prior, only then this issue occurs.
Okay so if I disable Wi-Fi data beforehand and then toggle Cellular data off and on the settings app crashes but the phone doesn't reboot. Also, when going back into the settings the toggle that triggered the crash (Cellular data off --> on) has been applied.
 

sak96

Senior Member
Dec 28, 2016
260
52
38
Okay so if I disable Wi-Fi data beforehand and then toggle Cellular data off and on the settings app crashes but the phone doesn't reboot. Also, when going back into the settings the toggle that triggered the crash (Cellular data off --> on) has been applied.
I think for now I will just avoid using app based network restriction for now. let me try to bit deeper
 
Jun 9, 2020
2
0
1
While I absolutely love this ROM, I'm encountering a few issues that are seriously getting on my nerves. Any ideas on how to fix them would be much appreciated.

Among the most annoying are:

1) The proximity sensor doesn't work, often causing the screen to turn on and off during calls and me pressing a bunch of buttons.

2) The ambient light sensor sometimes goes crazy, cranks brightness up and down, and doesn't stop until I set it manually

3) Having a system-wide equalizer is great and I can't understand why most phones don't have such a feature by default. The problem is that AudioFX regularly stops working. Sometimes it's triggered by rewinding or fast-forwarding a song or a video, sometimes by switching tracks, and sometimes it just doesn't work in the first place. In some cases, this can be fixed by repeating the action that caused it, turning the equalizer off and on, or sometimes by unplugging the audio cable. However, none of that helps in half the cases and it won't work until I've restarted the phone.
 

drnightshadow

Senior Member
Dec 4, 2008
672
327
93
While I absolutely love this ROM, I'm encountering a few issues that are seriously getting on my nerves. Any ideas on how to fix them would be much appreciated.

Among the most annoying are:

1) The proximity sensor doesn't work, often causing the screen to turn on and off during calls and me pressing a bunch of buttons.

2) The ambient light sensor sometimes goes crazy, cranks brightness up and down, and doesn't stop until I set it manually

3) Having a system-wide equalizer is great and I can't understand why most phones don't have such a feature by default. The problem is that AudioFX regularly stops working. Sometimes it's triggered by rewinding or fast-forwarding a song or a video, sometimes by switching tracks, and sometimes it just doesn't work in the first place. In some cases, this can be fixed by repeating the action that caused it, turning the equalizer off and on, or sometimes by unplugging the audio cable. However, none of that helps in half the cases and it won't work until I've restarted the phone.
  1. It's working normaly
  2. it's sooo slow so don't crackle at all, usualy takes 3-5sec to adjust
  3. known bug, so don't use it
So it must be your phone config wrong or your firmware or your persist patition is corrupted. Or mybe you flashed LOS ROM the wrong way...
Did you clean install ROM, wiped system, data and storage?
 
Last edited: