• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

[ROM][SM-T580][SM-T585][UNOFFICIAL] LineageOS 16 for Galaxy Tab A (2016)

Search This thread

Headley

Senior Member
Apr 9, 2015
94
12
OnePlus 3
Hi all,

I got an TWRP Error 7, if I try to install newest Image on my SM-T585. I wiped System + Data.
TWRP Version 3.4.0. Any hints for me?

Thx to all

Greetings
Headley
 

Klaerchen

Senior Member
Nov 6, 2011
432
420
Stuttgart
I got an TWRP Error 7, if I try to install newest Image on my SM-T585. I wiped System + Data.
TWRP Version 3.4.0. Any hints for me?
Sorry to hear that!
I had no problem with a normal update (without wiping) on SM-T585.
Did you use the correct ROM (gtaxllte)? In case you tried with 'gtaxlwifi' that might give this error on t585.
 

Neomer

Member
Jun 22, 2009
21
2
I've had the @Valera1978 ROM for a while and now this ROM. I have been struggling with the tablet rebooting from time to time and it looks like its a memory leak issue. The last output from logcat is this:
Code:
08-13 13:07:49.159 28930 28930 E s.overlay.blac: Not starting debugger since process cannot load the jdwp agent.
08-13 13:07:49.185 28930 28930 W System  : ClassLoader referenced unknown path:
08-13 13:07:49.205  3377 28928 E PFTBT   : Error -1002 backing up org.lineageos.overlay.black
08-13 13:07:49.217  3377 28928 W ActivityManager: Unbinding backup agent with no active backup
08-13 13:07:49.218  3192  3192 E lowmemorykiller: Error writing /proc/28930/oom_score_adj; errno=22
08-13 13:07:49.229  3377  3394 W libprocessgroup: kill(-28930, 9) failed: No such process

Anyone else experience random reboots?
 

Spacecabbie

Member
Jun 28, 2019
8
1
Just wondering is there a sound fix in the works or is this just something we have to live with reinstalling gets anoying.
 

Spacecabbie

Member
Jun 28, 2019
8
1
SM-T585 and sounds not working. Tried system wipe with no success.
With earlier version sounds disappeared after reboot and since then only silence...

Hi there! Ty for your work.
I got a issue : no sound on my device! any ideas please ?
Running this ROM on a SM-T580 device

Confirm lost of sound after week or two after flashed april version. In same time headphones connected via 3.5mm jack works fine. Reboot and full charging over night do not resolve this problem.

I had the same problem with this ROM. I ended up flashing the version created by

Valera1978 here​


Valera's one works fine.

Lots of people are probably running out of space about now and wondering if this version lets you format microsd cards as internal storage. Yes it does, It also runs really well in general. The UI seams a little low FPS but the responsiveness of the apps themselves seems faster than stock.

funny stuff, speakers are dead here too on both 585 meanwhile. my wife complained hard to me :) headphones works if connected on the jack. @Klaerchen any chnce to get a fix for this one?
Plenty of people having issues ? First 2 times I reset to factory, Now I got sound back after clearing cache/dalvik hoping it wil last now.
 

Sage

Senior Member
Dec 12, 2005
1,520
346
AU
Xiaomi Mi 11
loving this ROM though just tried to root with Magisk v23 and it returns in the app that another "su" command has been detected that does not belong to Magisk. I tried disabling root in developer settings of Android though issue still remains.

Any thoughts on this? Or does magisk not work with this and it's better to use the internal version of lineage?
 

0LDST4R

Senior Member
May 2, 2018
288
206
loving this ROM though just tried to root with Magisk v23 and it returns in the app that another "su" command has been detected that does not belong to Magisk. I tried disabling root in developer settings of Android though issue still remains.

Any thoughts on this? Or does magisk not work with this and it's better to use the internal version of lineage?


Try to CLEAN ( wipe system, data, dalvik, cache ) reflash your ROM please, additional your GApps package, reboot once to system, reboot to recovery ( should be TWRP ) - and flash Magisk ( i recommend 20.4 , you can update it later through the Magisk Manager ) again. It's possible that the inbuilt Lineage root in this ROM wasn't proper removed while you installed Magisk 23.0

Hope it helped, please report.
 
  • Like
Reactions: Sage

vstrecker

Senior Member
Sep 10, 2018
152
88
Salzburg
I just saw


Downloads:
Latest builds from 2021-09-20 with security patch level 2021-09-05.
The builds can be found here:

Thank you very much for your work!
 
  • Like
Reactions: ijobs

ahmedegypt

Member
Jan 4, 2019
49
13
I just installed this ROM and I noticed two issues,. First : speakers sound low and muddy compared to stock ROM it's significant. Second: pixel launcher crashes and it's unusable, you have to install another launcher. This could be a gapps issue but I'm not sure. Everything else is good.
 

Top Liked Posts