[ROM][UNOFFICIAL][12 L][ I9305 ][ LineageOS 19.1 ][BETA]

Search This thread

balalaika

Member
Feb 17, 2009
9
0
Yes, i made a full wipe, install OS, install BitGaps and then this addon. Now when i connect my phone to the car i receive this message:
 

Attachments

  • EBB8D392-A4D3-4EE0-B9F4-EBFBFB021259.jpeg
    EBB8D392-A4D3-4EE0-B9F4-EBFBFB021259.jpeg
    1.4 MB · Views: 70
  • 74F7E379-3638-4FAD-8CE9-DE74DF888A3F.jpeg
    74F7E379-3638-4FAD-8CE9-DE74DF888A3F.jpeg
    1.6 MB · Views: 69

drulo222

Senior Member
Oct 24, 2013
89
18
I haven't been able for some hours now to instal magisk on this rom, tried different versions os.14 and 18 and 19.
also magisk 25.2 and 16.7 and canary
I dont have much time but it does not appear to install, it may require workaround img ?

need magisk to work around banking app token because is detecting root/knox trip
 
Last edited:

html6405

Recognized Developer
I haven't been able for some hours now to instal magisk on this rom, tried different versions os.14 and 18 and 19.
also magisk 25.2 and 16.7 and canary
I dont have much time but it does not appear to install, it may require workaround img ?

need magisk to work around banking app token because is detecting root/knox trip
All Magisk versions up to 24.1 should work fine, what problem are you facing exactly?
 

drulo222

Senior Member
Oct 24, 2013
89
18
It does not give root access and other functionalities. The manager, in the status tab, does not say installed, only that ramdisk appear to be, also the root checker does not detect root.

In the recovery, the magisk install goes though without error. Only in the os, only the manager seems to have been installed.
 

html6405

Recognized Developer
It does not give root access and other functionalities. The manager, in the status tab, does not say installed, only that ramdisk appear to be, also the root checker does not detect root.

In the recovery, the magisk install goes though without error. Only in the os, only the manager seems to have been installed.
Try to do a clean installation for magisk, delete the /data/adb folder,
reflash the ROM and afterwards Magisk 24.1 and your problem should be solved.
 

Tube7

Member
Feb 11, 2021
7
0
Hello,
the volume of voice recordings (e.g. whatsapp or signal) has always been too low for me in Lineage OS. In order for my interlocutors to understand me properly, I always had to increase the volume by changing the mixer_paths.xml in /root/vendor/etc/. Here is the video:

Unfortunately this file does not exist in Lineage OS 19.1. Does anyone know how to increase the volume of voice recordings here?
 

html6405

Recognized Developer
Hello,
the volume of voice recordings (e.g. whatsapp or signal) has always been too low for me in Lineage OS. In order for my interlocutors to understand me properly, I always had to increase the volume by changing the mixer_paths.xml in /root/vendor/etc/. Here is the video:

Unfortunately this file does not exist in Lineage OS 19.1. Does anyone know how to increase the volume of voice recordings here?
You can find this file in /vendor/etc/sound/i9305,
if you wan't test some values and share it with me, so I could overtake it in future builds.
 

Tube7

Member
Feb 11, 2021
7
0
hello html6405,

unfortunately in the file "i9305" there is no "recording scenario" and "rec-main-mic" as in the video (photo attached). Do you know what value I need to change? I will be happy to test then.

Greetings
 

Attachments

  • Recording Scenario.png
    Recording Scenario.png
    708.8 KB · Views: 22

Windows_95

Member
Jan 1, 2018
9
1
Great ROM, most things work well except video playback seems to stop working after maybe an hour of use, where they would infinitely load. Strangely, YouTube video playback from within the Chrome browser appears to work fine.
 
  • Like
Reactions: html6405

portalgun01

New member
Dec 8, 2011
4
0
Flashing ROM with TWRP 3.5.2 makes bootloop to TWRP. after Galaxy SIII logo appers, then it boots to TWRP.
I wiped system and got factory reset but problem still exists.
I tested by installing ROM file only, but it still bootloop

I'm having SHV-E210S, Korean version of Galaxy S3 LTE.
 
Last edited:

html6405

Recognized Developer
Flashing ROM with TWRP 3.5.2 makes bootloop to TWRP. after Galaxy SIII logo appers, then it boots to TWRP.
I wiped system and got factory reset but problem still exists.
I tested by installing ROM file only, but it still bootloop

I'm having SHV-E210S, Korean version of Galaxy S3 LTE.
Works fine on my i9305,
you could try to remove magisk, it sometimes causes this behaviour for some reason.
 

portalgun01

New member
Dec 8, 2011
4
0
Works fine on my i9305,
you could try to remove magisk, it sometimes causes this behaviour for some reason.
I formatted all system and data etc. and if i use magisk uninstaller, it says 'cannot access /data please uninstall with magisk manager'.
Is the magisk formatted? and i can't still boot with this ROM.
 

portalgun01

New member
Dec 8, 2011
4
0
Works fine on my i9305,
you could try to remove magisk, it sometimes causes this behaviour for some reason.
I found that SHV-E210S and GT-I19305 are same as device, but kernel level is different.
So i cannot install this unless i convert this ROM for Korean model.
I installed another Lineage 14 ROM that korean developer made. Thanks for your reply.
 

BeeJ1109

Senior Member
Sep 26, 2015
197
52
Adelaide
HI ALL, @html6405,
The latest ROM release, is very stable, works great, SIM working, as well as WIFI, Bluetooth,
All 40 apps, all working, as expected, same as previous LOS 18.1 version. Also using now TWRP v3.7. to Full Backup, before any upgrading, to allow easy restore back to previous working ROM with Root, All Apps. Best Practice always, backup before, you experiment with New ROM.
So great work, keep it up. Rooted with Magisk 25.2 was working, but could not see Rooted apps permissions, or any modules applied, even though they all worked as expected, but hidden in The Magisk Manager. So I did as suggested by @html6405 feedback, I installed earlier v24.1, now working as expected.
So happy that my old GT-I9195T works on Android 12 as LOS19.1.
Cheers BJ
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 2
    Update 23.01.2023:
    • Synced with latest LineageOS sources
    • Set swappiness back to 100
  • 11
    Code:
    /*
    * Your warranty is now void.
    *
    * I am not responsible for bricked devices, dead SD cards,
    * thermonuclear war, or you getting fired because the alarm app failed. Please
    * do some research if you have any concerns about features included in this ROM
    * before flashing it! YOU are choosing to make these modifications, and if
    * you point the finger at me for messing up your device, I will laugh at you.
    *
    */

    Hi,

    here you can find my version of LineageOS 19.1 for our Samsung Galaxy S3 (I9305).

    This is a beta build, also from the LineageOS side, there are typical functions still missing, so don't install it if you want a completely stable and completed ROM and don't report my already listet bugs!

    Attention:

    Sometimes it needs another reboot to find the sim card.

    When you have BitGapps installed, you have to reflash them after every update!

    Here you can see how far everything is working for now.

    • Boot
    • Audio
    • Bluetooth
    • Graphics
    • Cameras
    • Sensors
    • Wifi
    • GPS
    • USB
    • Video playback (HW/SW)
    • Tethering via USB
    • RIL
    • OTA-Updates
    • Tethering via WIFI and Bluetooth
    • much more...
    • Random reboots
    • NFC
    • SD-Card can't be formatted as internal storage, this will cause a bootloop
    You could use a gps.conf from https://app.box.com/s/w57s1v1n3hie7l5lk28i for your location and replace /vendor/etc/gps.conf.
    Or you try GPS Server Optimizer app for a faster 3D fix.
    For both methods you need root rights.
    I would recommend to use microG instead of BitGapps,
    here you can find the installation instructions:
    1. Download Magisk 24.1 and flash it via TWRP (yes, flash the APK file), reboot
    2. Open Magisk and update the App (and do a reboot if it's asking)
    3. Enable Zygisk in Magisk
    4. Download and install microG installer in the Magisk manager, reboot
    5. Download and install safetynet-fix in the Magisk manager, reboot
    6. Check with a safetynet checker app and you should pass :)

    Do you like my work?
    Than you can simply hit the thanks button and consider to spend me a coffee or a beer,
    I'm doing this in my free time and it also costs a lot of money to buy hardware.

    donate

    Wanna improve your sound configs, control your charging current and more?
    Now you can use my app to access all boeffla configurations, there will follow more functions.


    XDA:DevDB Information
    [ROM][12.x][I9305][BETA] LineageOS 19.1, ROM for the Samsung Galaxy S3 LTE

    Contributors

    html6405
    Source Code: https://github.com/html6405

    ROM OS Version: 12.x S
    ROM Kernel: Linux 3.x
    ROM Firmware Required: TWRP 3.5.2
    Based On: LineageOS
    Selinux: permissive, this only makes sense as soon the ROM is stable.

    Version Information
    Status:
    Beta

    Created 2022-02-10
    Last Updated 2023-01-23
    5
    Update 04.04.2022:
    • Re-Implemented and enabled boeffla sound
    4
    So far are the results of my tests...

    What I have tested and is working :
    • Audio calls
    • SMS / MMS
    • Camera
    • Speakers and microphone (tried with voice recorder at this time)
    • Wifi and mobile data (but there are some problems - see below)
    • USB connection with PC (ADB + MTP)
    • Nearby share
    • Screenshots
    • Sound and micro are good under most of use cases (headset, handset, speakers etc...) : I used to deal with sound and mic problems with previous version of Lineage (14 then 18), but now it seems to be better in this rom, congratulations :)
    • Screen split mode works only by swiping up (to view running apps) then clicking on an app logo / "display at top".

    What is not working :
    • Device become laggy after a while (until it become unusable at all)
    • Strange behaviour with network connection at the first days of use : sometimes I have to disable wifi and rely only on mobile data, sometimes I have to enable WI-FI to make an app working with internet... and sometimes, for a given use case at two different times, the solution can differ (either enable o disable WI-FI)... EDIT 28/04/2022 : now this problem doesn't seem to exist anyore, very weird because I changed nothing...
    • Settings in the gallery app (blank screen)
    • Adding contacts to the emergency settings (yes I know, it is not a high priority bug...)
    • Screen split mode by tile shortcut (via swipe down)
    • Bluetooth with car : pairing is OK but no sound and no microphone... and after that there is no sound anymore for any call even without bluetooth : no other way than rebooting :( After some minutes of bluetooth pairing, phone begins to be very laggy, too.
    • Bluetooth with headset : pairing ok but sound/microphone sound is very very low.
    • The "type your sim code" screen is VERY slow to come. You sometimes have to wait for one or two minutes after unlocking before this screen is shown. At the beginning, I thought it was a problem with sim recognition.
    • GPS fix is pretty bad - much more than my other i9305 with LOS 18.1. Tried with some other gps.conf, just a little better but still not as good as my other i9305. Didn't tried yet with the app pointed by @html6405 in this post.

    I haven't experienced random reboot, afaic

    Some problem above make this rom unsable in real life, for me. Lineage 18.1 is much much more usable at this time.
    I am going to test the new Lineage 18.1, update 20.04.2022. EDIT 28/04/2022 : I resumed trying yesterday to test this device with this rom, and it is weird because now the phone is nearly usable in real ife : no connection problem and the phone become laggy after hours (less than a day, though) - except if I make a bluetooth pairing (lags come quickly in this case and blutooth is not functional anyway).

    Here is a last_kmsg file, after a reboot I had to do because of heavy slowdown... but there were NO crash, so I don't know if this file will worth an analysis. Moreover, for this session, I removed the sim and sd card to check if it could be related to the lags (and it is not, at last).
    I tried with different batteries (I tried the one used for my other device with Lineage 18, which works fine), for no change.

    Please note that I haven't installed Magisk (device is not rooted).

    Have a good day !
    4
    Update 19.04.2022:
    • Synced with LineageOS sources
    3
    Maybe interesting!? ;)

    ComputerBase: Samsung Galaxy S III: Android-Updates für bis zu 10 Jahre alte Smartphones.