[ROM][UNOFFICIAL][gts4lvwifi][9] LineageOS 16.0

LuK1337

Recognized Developer
Jan 18, 2013
8,105
16,371
253


LineageOS is a free, community built, aftermarket firmware distribution of Android 9 (Pie), which is designed to increase performance and reliability over stock Android for your device.

LineageOS is based on the Android Open Source Project with extra contributions from many people within the Android community. It can be used without any need to have any Google application installed. Linked below is a package that has come from another Android project that restore the Google parts. LineageOS does still include various hardware-specific code, which is also slowly being open-sourced anyway.

All the source code for LineageOS is available in the LineageOS Github repo. And if you would like to contribute to LineageOS, please visit out Gerrit Code Review. You can also view the Changelog for a full list of changes & features.

Instructions :
  • Download the latest build and gapps
  • Reboot to recovery
  • Flash the latest build and gapps
  • Reboot
Downloads :
Reporting Bugs
  • DO NOT Report bugs if you're running a custom kernel or you installed Xposed
  • Grab a logcat right after the problem has occurred. (Please include at least a few pages of the log, not just the last few lines, unless you know what you're doing.)
  • If it is a random reboot, grab /proc/last_kmsg. (Do not bother getting a logcat unless you can get it just before the reboot. A logcat after a reboot is useless)
  • If the problem disappears after running "setenforce 0" from a root shell, grab /data/misc/audit/audit.log
Remember to provide as much info as possible. The more info you provide, the more likely that the bug will be solved. Please also do not report known issues. Any bug not reported in the bug report format below may be ignored.

Code:
What is your--
LineageOS version:
LineageOS Download url:
Gapps version:
 
Did you--
wipe:
 restore with titanium backup:
reboot after having the issue:
 
Are you using--
a task killer:
a non-stock kernel:
other modifications:
 
Provide any additional information (observations/frequency of problem/last version it worked on/etc) as needed:
XDA:DevDB Information
[ROM][UNOFFICIAL][gts4lvwifi][9] LineageOS 16.0, ROM for the Samsung Galaxy Tab S5e

Contributors
LuK1337
Source Code: https://github.com/LineageOS

ROM OS Version: Windows 8 Mobile

Version Information
Status: Testing

Created 2019-08-24
Last Updated 2019-08-24
 

LuK1337

Recognized Developer
Jan 18, 2013
8,105
16,371
253
-- bit more friendly stock -> lineage instructions --

1. Unlock the bootloader
- Connect to WiFi network
- Enable OEM Unlock in developer options
- Turn off the tablet
- Boot to download mode manually by plugging in USB and holding all the buttons for few seconds
- Follow instructions on the screen
2. Connect to WiFi network and make sure OEM Unlock in developer options is still checked
3. Flash custom VBMeta image ( https://dl.twrp.me/gts4lvwifi/vbmeta.tar.html ) in Odin ( use AP slot )
4. After flashing VBMeta, boot to stock. It'll likely ask you to wipe data, if so do that
5. Connect to WiFi network and make sure OEM Unlock in developer options is still checked
6. Now you can flash TWRP ( https://dl.twrp.me/gts4lvwifi ) in Odin ( use AP slot once again ), for convenience you can hold volume up while flashing it so that you boot to recovery right after it's flashed
7. Install Lineage × whatever else you need ( gapps, addon-su, ... )
8. Format data
9. Reboot ( make sure to not install TWRP app when TWRP asks you to )

---

Also Odin download for those who can't find it on their own https://build.nethunter.com/samsung-tools/Odin_3.13.1.zip
( sha1sum 1057496afa34bfdf7e77caf0b99207dca77fcb2d )
 
Last edited:

TiTiB

Senior Member
Jun 19, 2015
784
494
93
WA
Damn @LuK1337 you're all over this thing. About to install (well, at least try to) TWRP using terminal, then I'll do this.

Perfect timing, too. I just did the whole 'prepare for imminent disaster' thing so I could do some extreme debloating/deleting of stuff I don't want on my tablet.

I'll report my experience here.
 

RagingHarry

Senior Member
Jan 8, 2012
824
326
93
Havelte
Damn @LuK1337 you're all over this thing. About to install (well, at least try to) TWRP using terminal, then I'll do this.

Perfect timing, too. I just did the whole 'prepare for imminent disaster' thing so I could do some extreme debloating/deleting of stuff I don't want on my tablet.

I'll report my experience here.
Install twrp with odin..
1st recovery
2nd vbmeta

Vbmeta's install failed a few times for me, just reboot back to bootloader if you get stuck on getting connection, then try vbmeta again.

That also depends on what firmware your on, June firmware was a easy on installing recovery and using key combo go to recovery, just worked.
Latest update, Juli needs vbmeta to be flashed, otherwise you (might} get an error about non compatible vbmeta installed atm you use the key combos to boot to recovery from bootloader.
 

LuK1337

Recognized Developer
Jan 18, 2013
8,105
16,371
253
Install twrp with odin..
1st recovery
2nd vbmeta

Vbmeta's install failed a few times for me, just reboot back to bootloader if you get stuck on getting connection, then try vbmeta again.

That also depends on what firmware your on, June firmware was a easy on installing recovery and using key combo go to recovery, just worked.
Latest update, Juli needs vbmeta to be flashed, otherwise you (might} get an error about non compatible vbmeta installed atm you use the key combos to boot to recovery from bootloader.
1. flash vbmeta from twrp website
2. boot stock; it'll ask you to wipe data, do that.
4. make sure to connect to wifi on stock and that oem unlocking is selected
5. flash recovery, keep holding vol up while flashing
7. sideload lineage × gapps
8. wipe data
10. reboot
11. profit?
 
Last edited:

RagingHarry

Senior Member
Jan 8, 2012
824
326
93
Havelte
Ok, so I'm on latest Samsung fw, root and twrp. Just wipe, flash rom, and gapps? Thanks.
There is more info here atm then the moment I 1st flashed a few days ago.
You can do it, read, let it sync to your brain, and just do..

Follow @LuK1337 steps, saves you some unnecessary steps I did getting there..
 
Last edited:

suzook

Senior Member
Jan 25, 2010
4,476
1,177
0
I wiped, flashed rom, flashed gaps. it never boots. I see the lineage boot image, but it never completely boots. Any ideas?
 

TiTiB

Senior Member
Jun 19, 2015
784
494
93
WA
Not sure how I got so messed up, but here I am. Not able to power off. PC knows something is hooked up, but 'adb devices' not showing anything. Device Manager shows yellow triangle for Android Phone>Android ADB Interface.

Looking for info on the internets, but no luck yet. Anyways, I'll check back here in a couple hours.

EDIT: More info.
Had TWRP installed.
Currently no key combos working, just goes to Samsung splash screen, then back to screenshot.
 

Attachments

Last edited:

LuK1337

Recognized Developer
Jan 18, 2013
8,105
16,371
253
Not sure how I got so messed up, but here I am. Not able to power off. PC knows something is hooked up, but 'adb devices' not showing anything. Device Manager shows yellow triangle for Android Phone>Android ADB Interface.

Looking for info on the internets, but no luck yet. Anyways, I'll check back here in a couple hours.

EDIT: More info.
Had TWRP installed.
Currently no key combos working, just goes to Samsung splash screen, then back to screenshot.
Did you flash vbmeta from TWRP website? Also you shouldn't be using adb driver in this mode.

I wiped, flashed rom, flashed gaps. it never boots. I see the lineage boot image, but it never completely boots. Any ideas?
Wipe/format data? Oh also you can try to wipe system and install lineage × gapps again but this time make sure to NOT install twrp app.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: EVOLw

suzook

Senior Member
Jan 25, 2010
4,476
1,177
0
Did you flash vbmeta from TWRP website? Also you shouldn't be using adb driver in this mode.


Wipe/format data? Oh also you can try to wipe system and install lineage × gapps again but this time make sure to NOT install twrp app.
I will try wiping system this time. and yea, I dont install twrp app. I will update later. Thanks.

Nope. Same thing. I get the lineage animation for a few minutes, then it just reboots. I let this happen a few times. Arm 64 gapps, correct??
 
Last edited: