[ROM][X00TD][8.1.0] LineageOS 15.1 [OFFICIAL][NIGHTLY]

Search This thread

akshmau5

Senior Member
Sep 10, 2017
223
92
0
hi guys!
to install this rom, should i downgrade to version 323? coz mine version 334. thanx
Next time, please go through some posts before posting the question.
Anyways for the latest build it's recommended that you be on 331 firmware.
You need to get a flashable firmware.zip from someone.
No need to downgrade per se, but if you dont find the firmware zip then downgrade and make sure you are flashing the build which is the most compatible with it's respective firmware.
 

pauljon

New member
Nov 28, 2016
3
0
0
Next time, please go through some posts before posting the question.
Anyways for the latest build it's recommended that you be on 331 firmware.
You need to get a flashable firmware.zip from someone.
No need to downgrade per se, but if you dont find the firmware zip then downgrade and make sure you are flashing the build which is the most compatible with it's respective firmware.
oh ok sorry, but thanx for the answer ?
 

vishwa.cmi

New member
Nov 12, 2018
2
0
0
Very low audio quality

Hi , I installed Lineage 15.1 on my Asus Zenfone maxpro m1 following the guide on Lineage website. I Officially Unlocked the bootloader :rolleyes: -> Installed TWRP 3.2.3 , Installed the latest Lineage 15.1 , Gapps , and Magisk. ( Then Later I installed SaftyPatch in Magisk to pass the Saftynet tests )

The build date is shown as : Nov 6th 2018, but I am facing the following problems,

* ) The audio quality is very bad. It sounds like some 32kbps, alarms etc..
* ) While on call , the sound is very low and of poor quality
* ) While on call using earphones, there is a background white-noise when the other person speaks. (When I speak it stops, as soon as the other person starts speaking, there comes the shuhhhh... sound)
* ) USB OTG is not detected.
* ) When I call someone, It takes a while (no sound) to connect. And when other person calls, sometime no sound (I dont think its a service providers problem as it was perfect before)

Here is the log file : (I could not use OTG as I had connected to my laptop while doing this)
https : // ptpb . pw / EDEv
(I am sorry for posting the link like this, its just a pastebin link )
Is there anything I could do to fix these ?
 
Last edited:

lalit387

Senior Member
Jan 29, 2012
1,664
754
0
Delhi
Hi , I installed Lineage 15.1 on my Asus Zenfone maxpro m1 following the guide on Lineage website. I Officially Unlocked the bootloader :rolleyes: -> Installed TWRP 3.2.3 , Installed the latest Lineage 15.1 , Gapps , and Magisk. ( Then Later I installed SaftyPatch in Magisk to pass the Saftynet tests )

The build date is shown as : Nov 6th 2018, but I am facing the following problems,

* ) The audio quality is very bad. It sounds like some 32kbps, alarms etc..
* ) While on call , the sound is very low and of poor quality
* ) While on call using earphones, there is a background white-noise when the other person speaks. (When I speak it stops, as soon as the other person starts speaking, there comes the shuhhhh... sound)
* ) USB OTG is not detected.
* ) When I call someone, It takes a while (no sound) to connect. And when other person calls, sometime no sound (I dont think its a service providers problem as it was perfect before)

Here is the log file : (I could not use OTG as I had connected to my laptop while doing this)
https : // ptpb . pw / EDEv
(I am sorry for posting the link like this, its just a pastebin link )
Is there anything I could do to fix these ?

I do not think much change in future in LOS 15.1 and very quite on latest LOS 16.

Might be xD is busy somewhere else.

We are missing you @Shivam Kumar Jha

Happy Chhath Puja

---------- Post added at 11:27 AM ---------- Previous post was at 11:22 AM ----------

did anyone know how to fix bad sound recording? thank you

Have you tried Viper4android
 
Last edited:

prahornet

New member
Mar 10, 2018
2
0
0
Pune,Maharashtra.
Network Issue

Yesterday i installed this rom's Latest build and Two bugs i Found in my case is,
1.Network- fluctuating continuously (sometimes high sometimes within few intervals of seconds)
2.Face unlock - working fine but need to slide-up to unlock manually.
everything else was fine .
 

robsmith11

Member
Jul 20, 2018
48
13
0
I've install the current LineageOS on a Max Pro I bought today. It's working fairly well, but I've noticed 2 things:

1. Camera performance is quiet slow (1-2 second delay after pressin shutter)
2. Wifi signal is weaker than with my other phone and tablet

I didn't try the stock ROM at all, so not really sure if it's the phone or LineageOS, but I would expect better considering the hardware.
 
  • Like
Reactions: fayizct

robsmith11

Member
Jul 20, 2018
48
13
0
Also noticed a bit of crackling with the sound. I'm guessing it's related to CPU usage. Doesn't seem to be affected by volume and is noticeable with both speakers and headphones.

Also is there any way to enable Ambient Display?
 
Last edited:

jayc137

Senior Member
Sep 5, 2012
1,810
861
113
Mumbai
I've install the current LineageOS on a Max Pro I bought today. It's working fairly well, but I've noticed 2 things:

1. Camera performance is quiet slow (1-2 second delay after pressin shutter)
2. Wifi signal is weaker than with my other phone and tablet

I didn't try the stock ROM at all, so not really sure if it's the phone or LineageOS, but I would expect better considering the hardware.

Both issues are on stock ROM as well.
 
  • Like
Reactions: robsmith11

robsmith11

Member
Jul 20, 2018
48
13
0
Anyone else having charging issues? I've tried many cable/charger combinations including stock, but 80% of the time, my phone will charge slowly <500ma according to Ampere. Sometimes it will randomly switch to fast charging 1,500-2,000ma. Seems like a software rather than hardware issue..
 

Orgasmtrron

Senior Member
Feb 29, 2016
110
239
0
Pune
Volte works?

---------- Post added at 06:53 AM ---------- Previous post was at 06:53 AM ----------

Thank you for your work sir!

---------- Post added at 06:54 AM ---------- Previous post was at 06:53 AM ----------

Future updates??
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 86
    http%3A%2F%2Ffiles.paulfasola.fr%2FCyanogenMod%2FLineageOS.png


    Code:
    /*
     * I'm not responsible for bricked devices, dead SD cards, thermonuclear war, or you getting fired because the alarm app failed (like it did for me...). 
     * Please do some research if you have any concerns about features included in the products you find here before flashing it! 
     * YOU are choosing to make these modifications, and if you point the finger at me for messing up your device, I will laugh at you. 
     * Your warranty will be void if you tamper with any part of your device / software.
     * Same statement for XDA.
     */

    LineageOS is a free, community built, aftermarket firmware distribution of Android 8 (oreo), which is designed to increase performance and reliability over stock Android for your device.

    LineageOS is based on the Android Open Source Project with extra contributions from many people within the Android community. It can be used without any need to have any Google application installed. Linked below is a package that has come from another Android project that restore the Google parts. LineageOS does still include various hardware-specific code, which is also slowly being open-sourced anyway.

    All the source code for LineageOS is available in the LineageOS Github repo. And if you would like to contribute to LineageOS, please visit out Gerrit Code Review.


    What's working :
    • Boots
    • RIL (Calls, SMS, Data)
    • Fingerprint
    • Wi-Fi
    • Bluetooth
    • Camera
    • Camcorder
    • Video Playback
    • Audio
    • Sensors
    • Flash
    • LED
    • GPS

    Known issues:
    • You Tell me

    Instructions :
    • Download the latest build and GApps
    • Reboot to recovery
    • Flash the latest build and GApps
    • Reboot

    Download Official build
    Unofficial builds (AFH)
    Firmware
    Gapps

    Kernel Source

    XDA:DevDB Information
    [ROM][X00TD] LineageOS 15.1 [OFFICIAL], ROM for the Asus ZenFone Max Pro M1

    Contributors
    Shivam Kumar Jha, SagarMakhar
    Source Code: https://github.com/lineageos

    ROM OS Version: 8.x Oreo
    ROM Kernel: Linux 4.x
    ROM Firmware Required: Latest firmware + Unlocked bootloader + TWRP
    Based On: LineageOS

    Version Information
    Status: Stable

    Created 2018-05-24
    Last Updated 2018-08-28
    28
    FAQ
    [Q] Does it work on 4GB or 6GB variant?
    Both!

    [Q] Is this GSI ?
    This is a ROM with device specific system, vendor & kernel.

    [Q] Is this port ROM?
    Built from source.

    [Q] Is camera2 API enabled?
    Yes

    [Q] Do I need to flash mod to disable force encryption?
    No

    Changelog (Official builds) - LINK
    Changelog (Unofficial builds):
    1. 20180523: Initial build
    2. 20180606: Here
    3. 20180609: Here
    4. 20180610: Here
    5. 20180615: Here
    6. 20180622: Here
    7. 20180702: Here
    8. 20180706: Here
    9. 20180712: Here
    10. 20180721: Here
    11. 20180723: Here
    12. 20180730: Here
    13. 20180824: Here
    14. 20180905: Here
    15
    Update

    • OTA 316 sync (ASUS you dont let me rest continuously for a week :p)
    • Fixed low media volume
    • Fixed FM
    • Fixed NFC (ZB602KL users confirm this?)
    • Upstream changes

    About official lineage status,
    I got added in Lineage slack group ~3 weeks back & also got Sagar added later as we plan to co-maintain.
    Device trees have already been imported by lineage team. We are waiting for some patches to get merged & then official builds will initiate.

    I've also updated my stock camera port to 316.
    13
    Official build starts

    Download official build

    Make sure to clean flash!
    Also remember to flash decrypt.zip if you are on unencrypted /data & would like to stay so.

    does it support GSIs.
    Yes the lineage vendor supports GSI. VoLTE will work too without flashing any additional patch :p
    I tried to make a user build for myself with the code. I ran into some sepolicy issues. These arent specific to this device but also showed up with another device I tried. Looks like a bug in lineage.
    Code:
    libsepol.report_failure: neverallow on line 416 of system/sepolicy/public/domain.te (or line 8819 of policy.conf) violated by allow update_engine rootfs:file { write create setattr relabelto append unlink rename };
    libsepol.report_failure: neverallow on line 413 of system/sepolicy/public/domain.te (or line 8816 of policy.conf) violated by allow recovery system_file:dir { mounton };
    libsepol.report_failure: neverallow on line 260 of system/sepolicy/public/domain.te (or line 8663 of policy.conf) violated by allow update_engine update_engine:capability { sys_rawio };
    libsepol.check_assertions: 3 neverallow failures occurred
    Error while expanding policy
    When I look at the domain.te file, I see these lines at the mentioned line numbers -
    Code:
    # Nothing should be writing to files in the rootfs.
    neverallow { domain userdebug_or_eng(`-recovery -update_engine') } rootfs:file { create write setattr relabelto append unlink link rename };
    
    
    # Don't allow mounting on top of /system files or directories
    neverallow * exec_type:dir_file_class_set mounton;
    neverallow { domain -init userdebug_or_eng(`-recovery') } { system_file vendor_file_type }:dir_file_class_set mounton;
    
    # Limit raw I/O to these whitelisted domains. Do not apply to debug builds.
    neverallow {
      domain
      userdebug_or_eng(`-domain')
      -kernel
      -init
      -recovery
      -ueventd
      -healthd
      -uncrypt
      -tee
    } self:capability sys_rawio;
    Looks like there are exceptions being made for eng and userdebug builds, and hence it doesnt work with user builds.

    I could track down the recovery issue to device/lineage/sepolicy/common/private/recovery.te. I think its the following line. There is also an update_engine.te file that might be having the other troubled policies
    Code:
    allow recovery system_file:dir mounton;
    I could probably get rid of the offending lines from the recovery.te and update_engine.te files, but just wanted to make sure thats the best way to move forward with this.

    X00TD has no build errors with device tree given in lineage-15.1 or we wouldn't have official build :eek:
    13
    Update

    • OTA 311 sync
    • SeLinux: Permissive->Enforcing thanks to @SagarMakhar
    • Kernel: Merge 4.4.139
    • Upstream changes

    pending work
    1.fm radio doesn't work
    2.dual 4g (vodafone & jio)
    3.auto-rotate issue
    4. selinux - change to enforcing
    5. notification led will u change red to green because of its couldn't able to identified low battery level or any notification
    6.add night light option
    1. cool, will check
    2. yea known
    3. minor. fixed now, give feedback (clean flash)
    4. done
    5. dont know what you meant , led is fine totally
    6. livedisplay exists
Our Apps
Get our official app!
The best way to access XDA on your phone
Nav Gestures
Add swipe gestures to any Android
One Handed Mode
Eases uses one hand with your phone