• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!
  • Fill out your device list and let everyone know which phones you have!    Edit Your Device Inventory

Root for 4.4 Dev Edition

Search This thread

9kracing

Senior Member
Feb 23, 2011
179
30
I noticed someone else mention this, so I'm pretty sure I'm not the only one, but here goes.

I flashed back to stock using the Moto X toolkit, then installed the update, no problems. I flashed CWM recovery through fastboot, then booted into it and had it install SU like always. Everything seemed fine.

I just noticed that I don't actually have root. I went to update my Superuser app, it failed. I tried a few different SU apps, none of them are able to gain root access.

WTF?

I thought with an unlocked bootloader all you had to do was update the binaries and have a working SU app?

Am I doing something wrong?
 

MikeG7265

Senior Member
Apr 3, 2011
111
21
Kernersville, N.C.
Maybe superuser needs to be updated to work with Kit Kat . I've been reading where TWRP users are having issues getting root also. Hopefully it won't take too long to work it out. I have a dev edition myself and am waiting for everything to get worked out.

Sent from my XT1060 using Tapatalk
 

9kracing

Senior Member
Feb 23, 2011
179
30
I got it to work... just needed to use the right combination of parts haha.

This is for the VZW Dev Edition, I don't know if it will work on other Dev models. I was having issues with the other posted recoveries hanging, rebooting, or not wanting to flash files. Also, I've tried every other SU app as of this post and none of them work but this.

Enjoy. :victory:

Here is the correct recovery -
https://www.dropbox.com/s/yncwwsuajmilqn3/twrp-2.6.3.1-ghost-4.4.img

Here is the correct SU to flash after -
https://www.dropbox.com/s/t92o1mra0ah1kpv/BETA-SuperSU-v1.72B.zip

oxjk.png
 
  • Like
Reactions: Magnus_CA

Magnus_CA

Senior Member
Nov 7, 2010
292
23
I got it to work... just needed to use the right combination of parts haha.

This is for the VZW Dev Edition, I don't know if it will work on other Dev models. I was having issues with the other posted recoveries hanging, rebooting, or not wanting to flash files. Also, I've tried every other SU app as of this post and none of them work but this.

Enjoy. :victory:

Here is the correct recovery -
https://www.dropbox.com/s/yncwwsuajmilqn3/twrp-2.6.3.1-ghost-4.4.img

Here is the correct SU to flash after -
https://www.dropbox.com/s/t92o1mra0ah1kpv/BETA-SuperSU-v1.72B.zip

Did you have to revert to the stock recovery before flashing 4.4 on your Dev ed? If so, did you just push a stock recovery or just reflash the 4.2.2 factory image?
 

Top Liked Posts