• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

SM-A105FN/DS Lineage OS 17.1 stucks on booting

Search This thread

tiptel170

Senior Member
Jul 29, 2009
72
10
Felnatix
Hi folks,
I had opened the bootloader for this device, the TRWP is starting fine. The partitions: product, boot and vendor is not modified, only the vbmeta has been changed, and also the recovery and the system.

I'm used the system file: lineage-17.1-20200402-UNOFFICIAL-treble_a64_bvN.img

The file I'll has flash with the command: heimdall flash --SYSTEM lineage-17.1-20200402-UNOFFICIAL-treble_a64_bvN.img, the flashing was successfully.


The SMA105 is booting, but after 10 minutes, the phone is stucking in the same boot logo. Nothing is happend, no steps for terminating the system installation. It seams, the SMA105 waiting for an command. But, I can not read an log file for the booting or switching of temporally the bootlogo.

Any solutions for me?

Greetings tiptel170

P.S.
Flashing other roms for example Viper etc ... This is the same effect. Wateing and wateing ...
 
Last edited:

tiptel170

Senior Member
Jul 29, 2009
72
10
Felnatix
renaming the file "bootaniamation.zip" in the folder /system/media was not successful. Because, it turns the animation on with the word "ANDROID". And the adb logcat, the same it will not working.

I'll has changed the file default.prop
Code:
ro.adb.secure=0
persist.sys.usb.config=mtp,adb
ro.secure=0

Thanks...

Edit:
On the SM-T813 I'll had the same problem, but I could resolved with the "heimdall print-pit". And the tablett reboot normaly. But I use the same command on the A10, nothing has been changed, the same result with the booting.
 
Last edited:

Chatur27

Senior Member
Jul 30, 2020
205
219
Moka
Hi folks,
I had opened the bootloader for this device, the TRWP is starting fine. The partitions: product, boot and vendor is not modified, only the vbmeta has been changed, and also the recovery and the system.

I'm used the system file: lineage-17.1-20200402-UNOFFICIAL-treble_a64_bvN.img

The file I'll has flash with the command: heimdall flash --SYSTEM lineage-17.1-20200402-UNOFFICIAL-treble_a64_bvN.img, the flashing was successfully.


The SMA105 is booting, but after 10 minutes, the phone is stucking in the same boot logo. Nothing is happend, no steps for terminating the system installation. It seams, the SMA105 waiting for an command. But, I can not read an log file for the booting or switching of temporally the bootlogo.

Any solutions for me?

Greetings tiptel170

P.S.
Flashing other roms for example Viper etc ... This is the same effect. Wateing and wateing ...
Samsung Galaxy A10 has Lineage 17.1 custom rom (arm and arm64 versions)
You can download them here:
arm version
arm64 version

Note:
-> They will boot only with permissive selinux kernels (here)
-> It's a rom, not a gsi. It has it's own vendor.
-> You just need to flash the rom in recovery (twrp) , and then flash the permissive kernel.
 

tiptel170

Senior Member
Jul 29, 2009
72
10
Felnatix
Hello Chatur27,
I 'll had installed the system and the kernel. This is the same effect, stucks on booting. Then I 'll changed form arm to arm64 with the same kernel, it's the same result. And I used the twrp. And waiting more then 10min for the finish up the booting.
 

Chatur27

Senior Member
Jul 30, 2020
205
219
Moka
Hello Chatur27,
I 'll had installed the system and the kernel. This is the same effect, stucks on booting. Then I 'll changed form arm to arm64 with the same kernel, it's the same result. And I used the twrp. And waiting more then 10min for the finish up the booting.
I will suggest you to stick to stock rom if you are not able to install a rom :)
Cheers!
 

tiptel170

Senior Member
Jul 29, 2009
72
10
Felnatix
I'm able to install roms on the Samsung phones / tablets. Something is missing, but it will not continua. And on this phone is not an stock rom installed, it's empty. I think I will be back to the stock rom and then reinstall the LOS 17. May be I' ll erased an part for booting. ;-)

Cheers.
 
Last edited:

tiptel170

Senior Member
Jul 29, 2009
72
10
Felnatix
Update:
I 'll had downloaded the firmware for this phone, then I extracted the packages in to the /tmp directory:

Code:
BL_A105FNXXU6BUC3_CL20057335_QB39107009_REV00_user_low_ship.tar
cm.bin.lz4
param.lz4
sboot.bin.lz4

And
Code:
CP_A105FNXXU6BUC3_CP18543320_CL20057335_QB39107009_REV00_user_low_ship.tar
modem.bin.lz4

Decompress the lz4 files:
Code:
cd /tmp
for lz4 in `ls *.lz4`; do unlz4 $lz4; done

Boot in to the download-modus and than I had flashed with heimdall
Code:
heimdall flash --CM cm.bin --PARAM param.bin --SBOOT sboot.bin --RADIO modem.bin

The RADIO partition is very important, if is not installed your SIM-Card wil not be detected and the mobil network will not work!

Reboot to the download-modus
And finally I had installed the twrp-3.5.2_9-0-a10.img.tar and vbmeta_disabled.tar:
Code:
heimdall flash --RECOVERY recovery.img --VBMETA vbmeta.img

Reboot again in this case in to the recovery mode:
Wipe
Code:
data
cache

And install this:
Code:
lineage-17.1-20200921-UNOFFICIAL-a10.zip
open-gapps
magisk-amager 20.4

And the phone will be start up normaly.

This system with this version works well, but:
- The battery runs out very fast - in an day is the battery at 9%
- Open files with WhatsApp, K9-Mail or simelar dose not work: The dialog open with an APP will be open very sohrt and cloed quickly, by WhatsApp crashed the window and restart the Whatsapp.

And this version of the lineage OS lineage-17.1-20210221-UNOFFICIAL-a10.zip
- Crashed the grafics, the screen goes withe, and then I need make an hard reset.


Need help for resolver the problem.

Thanks, tiptel170