[SOLVED ]Nexus 6P - No service message

Search This thread

coremania

Senior Member
Jan 16, 2016
1,808
557
He showed me and I saw. It has slot for two SIMs. Also, there's a long discussion here on xda and reddit about it. A guy printed a 3D dual SIM tray for 6P and bricked the device. Honestly I don't know anymore what can be done to fix my device.
As I told you before, replace the mobo from a broken one, may you're lucky at the bay. Mostly the SIM is build together with the mobo.
 

coremania

Senior Member
Jan 16, 2016
1,808
557
What is the average price for this piece? I can't search it for now.
I'm not sure, here in europe it's all a bit more expensive, to get only the piece will be more expensive then getting a broken phone. I told you before I had the same issue with my old opo, and it was cheaper to get a broken opo then buying a single mobo. I sold the rest of the phone for repair parts, to keep the costs as low as possible.
 

tbmoc96

Member
Sep 17, 2015
39
5
25
Hà Nội
www.facebook.com
Sry, no other solution as the one I posted already. Did you checked your simport with a bright flashlight to see if the pins are alright. My pins were definitely broken.

I double check the simport and it's clean. I also tried 2 other simcards (it's very easy to buy a cheap simcard without any contract in my country) and it still remains the same. I read somewhere else people said that US carrier messed up with carrier lock with Nexus phones. I bought this Nexus 6P from my American colleague half year ago but now I can't contact him so there is no information about how he bought the phone. But according to the internet, 6P doesn't get carrier lock and it can be used worldwide. Tomorrow i'll bring my phone to Huawei service center and I hope that I can help some good news with small fee. I'll tell u guys those news after I get back home.
 

Debuffer

Inactive Recognized Developer
Jun 23, 2013
1,597
3,934
Rio de Janeiro
I double check the simport and it's clean. I also tried 2 other simcards (it's very easy to buy a cheap simcard without any contract in my country) and it still remains the same. I read somewhere else people said that US carrier messed up with carrier lock with Nexus phones. I bought this Nexus 6P from my American colleague half year ago but now I can't contact him so there is no information about how he bought the phone. But according to the internet, 6P doesn't get carrier lock and it can be used worldwide. Tomorrow i'll bring my phone to Huawei service center and I hope that I can help some good news with small fee. I'll tell u guys those news after I get back home.
Well, there's two versions for 6P, 1511 (US-Version) and 1512 (International). My device is 1511 and I'm wondering if this is the cause it doesn't get any mobile service.
 

tbmoc96

Member
Sep 17, 2015
39
5
25
Hà Nội
www.facebook.com
Well, there's two versions for 6P, 1511 (US-Version) and 1512 (International). My device is 1511 and I'm wondering if this is the cause it doesn't get any mobile service.

I don't know which version that my device is. I still can flash every factory image or custom rom for nexus 6p. I went to Huawei service center today and so sad that they said my phone is not officially sell in my country so they don't have necessary things to fix it. No hope for me now. Did you try to contact Huawei service center in your country?
 

Debuffer

Inactive Recognized Developer
Jun 23, 2013
1,597
3,934
Rio de Janeiro
I don't know which version that my device is. I still can flash every factory image or custom rom for nexus 6p. I went to Huawei service center today and so sad that they said my phone is not officially sell in my country so they don't have necessary things to fix it. No hope for me now. Did you try to contact Huawei service center in your country?
Yes. Had the same answer as yours.
 

mdfarazb2

Senior Member
Jul 2, 2015
1,931
665
22
patna
I had the similar problem. Couldn't find a fix after trying almost everything software wise, I took it the repair shop and the technician solved the problem after opening the device and changing the IC. The device is working fine now.
Hello! I've also the same problem... But in my case the signal comes and goes in every 10-15 minutes or so automatically. But after the signal loss it sometimes shows "No Service|Jio4G" and sometimes "emergency calls only" in the Network Tile in Quick settings.. But reboot/ toggling airplane mode temporarily fixes it. Did you also had the same problem or was it a permanent signal loss in your case ( I mean even no reboot/airplane mode fixed it) ???
Thanks!
 
Last edited:

mdfarazb2

Senior Member
Jul 2, 2015
1,931
665
22
patna
Hello! I've also the same problem... But in my case the signal comes and goes in every 10-15 minutes or so automatically. But after the signal loss it sometimes shows "No Service|Jio4G" and sometimes "emergency calls only" in the Network Tile in Quick settings.. But reboot/ toggling airplane mode temporarily fixed it. Did you also had the same problem or was it a permanent signal loss in your case ( I mean even no reboot/airplane mode fixed it) ???
Thanks!
the screenshots...
 

Attachments

  • Screenshot_20170719-053734.png
    Screenshot_20170719-053734.png
    226.7 KB · Views: 562
  • Screenshot_20170719-053741.jpg
    Screenshot_20170719-053741.jpg
    123.8 KB · Views: 549
  • Screenshot_20170719-054736.jpg
    Screenshot_20170719-054736.jpg
    175.5 KB · Views: 553
Last edited:

Debuffer

Inactive Recognized Developer
Jun 23, 2013
1,597
3,934
Rio de Janeiro
Hello! I've also the same problem... But in my case the signal comes and goes in every 10-15 minutes or so automatically. But after the signal loss it sometimes shows "No Service|Jio4G" and sometimes "emergency calls only" in the Network Tile in Quick settings.. But reboot/ toggling airplane mode temporarily fixes it. Did you also had the same problem or was it a permanent signal loss in your case ( I mean even no reboot/airplane mode fixed it) ???
Thanks!
In my case it's permanent.
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 1
    *** UPDATE 13/FEB/2017 ***

    I've solved my problem my friends!

    It's really simple: I've updated my phone installing the february security factory image...
    I've solved my problem, installed two days ago, installed many custom ROM for deep testing and no issues at all!
    Everything working fine, my phone can reach every service provider!

    Give it a try!
    Anyway, thanks to all for your time and tips!
    Cheers!
    1
    I am from Bangladesh too and I am having the exact same problem with my nexus 6P. like you I have tried purenexus and many other things but still having the same issue. I guess I need to take my device to Bashundhara market to see if anyone can solve this. I have been searching for a solution on the internet for the last three days and still couldn't find a workaround. It's bad luck that our nexus 6P which is such a great device is having this unusual problem. :(:(:(

    Hello,

    This problem is not unusual. The Nexus 6P is not the only device affected by this issue. Of course it doesn't happen so often, but it happens. And no one knows the root cause. Sometimes restoring an EFS backup can solve the issue.

    Good luck
Our Apps
Get our official app!
The best way to access XDA on your phone
Nav Gestures
Add swipe gestures to any Android
One Handed Mode
Eases uses one hand with your phone