• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

[solved] TWRP Bootloop after LineageOS update/OTA

Search This thread
Feb 16, 2012
29
4
Hi, i'm stuck on TWRP 2.8.7.1 after a failed attempts to update LineageOS via OTA.

I cannot boot in bootloader nor in system, it always shows TWRP.

I found everywhere that in this case you should use these command lines :
Code:
dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/fota

dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/misc
but it gives me "no such file or directory" error :
Code:
~ # dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/fota
dd: can't open '/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/fota': No such file or directory
~ # ls /dev/block/platform/
7824900.sdhci  7864900.sdhci
These are the only files I have in /dev/block/platform/

I don't know why but I can't update TWRP via TWRP : when I try to flash the image it just proposes me to flash the boot partition (not the recovery).

What could I do ?
 
Last edited:
Feb 16, 2012
29
4
I forgot to mention I flashed the correct crackling LineageOS image afterward, and it worked, but I'm still blocked in TWRP.
 
Feb 16, 2012
29
4
I handled it !

I just changed the command line to :
Code:
dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/7824900.sdhci/by-name/fota
dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/7824900.sdhci/by-name/misc

Too bad I completely wiped all my phone trying to make things work. I hope it will be useful to someone !
 

Lapin Blanc

New member
Feb 13, 2017
1
1
Hello, same twrp loop with 3.0.0 or brick with twrp 3.0.3 by fastboot

I find "fastboot continue" to boot in system

I'm testing with last nightly,

after update twrp with playstore
 
  • Like
Reactions: LiSrt

PJFonseca

Member
Jun 24, 2009
37
0
Lisbon
I handled it !

I just changed the command line to :
Code:
dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/7824900.sdhci/by-name/fota
dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/7824900.sdhci/by-name/misc

Too bad I completely wiped all my phone trying to make things work. I hope it will be useful to someone !

This just saved my son's phone :)

Thanks for your message and knowledge on this matter. The force salutes you and is with you :)
 

roclancer

New member
Nov 7, 2017
1
0
Thanks krodelabestiole

I handled it !

I just changed the command line to :
Code:
dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/7824900.sdhci/by-name/fota
dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/7824900.sdhci/by-name/misc

Too bad I completely wiped all my phone trying to make things work. I hope it will be useful to someone !

This finally saved me. I was trying the same two commands that you started with and got the same "no such directory..." error and your new commands worked. That was a tense few hours.
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 2
    I handled it !

    I just changed the command line to :
    Code:
    dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/7824900.sdhci/by-name/fota
    dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/7824900.sdhci/by-name/misc

    Too bad I completely wiped all my phone trying to make things work. I hope it will be useful to someone !
    1
    Hello, same twrp loop with 3.0.0 or brick with twrp 3.0.3 by fastboot

    I find "fastboot continue" to boot in system

    I'm testing with last nightly,

    after update twrp with playstore