ts10 uis7862 no front parking sensors

Search This thread

Occil

Member
Nov 5, 2022
28
4
I also have a 2012 Ford Focus so it should be fine. Well thanks, I'll let you know how it went.
 

zynth

Member
Jan 3, 2007
11
0
Any luck yet with the m400s on the ford focus?

I have the M600s with 2012 ford focus, and also my front parking sensors don't work.
Neither does the day/night switching of the unit.
The "button panel" has an internal canbus decoder, so I am not sure if we can connect an external decoder?

1668681306004.png
 

Occil

Member
Nov 5, 2022
28
4
Yes, I have a problem too 🙂 I have already ordered Canbus, so I will definitely write how it turned out. I hope that it will really be enough to disconnect from the panel and connect the external one, we'll see.
 

zynth

Member
Jan 3, 2007
11
0
Yes, I have a problem too 🙂 I have already ordered Canbus, so I will definitely write how it turned out. I hope that it will really be enough to disconnect from the panel and connect the external one, we'll see.
Great!
3 simple questions:
- Do you have the version like I have, as shown in the image in my previous post, with the "working buttons"?
- When do you think you will perform the test?
- When you share your results, can you please add the link to the exact item you bought, and the exact canbus-module setting you used in the factory menu?
Thanks! Fingers crossed here 😇
 

Occil

Member
Nov 5, 2022
28
4
Yes, I have the M400S, also with the control panel. I will do the test when the shipment arrives, it will take about another 14 days. Then I will definitely write how the unit works and how the car behaves.
 
  • Like
Reactions: zynth

Occil

Member
Nov 5, 2022
28
4
Hi, external Canbus didn't help. All sensors and radio control panel are not working. On the contrary, it supports longitudinal parking, but it is not functional without a sensor. Shame 😔
 

Occil

Member
Nov 5, 2022
28
4
Okay, I had to try something here. It's a shame. Yes, the internal canbus is hiworld, this one is XP. Nothing can be done.
 

Occil

Member
Nov 5, 2022
28
4
I guess we're misunderstanding each other. In the radio settings, I set XP instead of hiworld.... I saw a few videos and that's how it is for simplesoft. Or am I doing something wrong somewhere?
IMG_20221125_164538.jpg
 

zynth

Member
Jan 3, 2007
11
0
I guess we're misunderstanding each other. In the radio settings, I set XP instead of hiworld.... I saw a few videos and that's how it is for simplesoft. Or am I doing something wrong somewhere?

Hi!
Unfortunate that it didn't work :-(
* Where you able to connect both sides of the canbus unit to the wiring harness? (I don't remember in detail which connectors it had)
* Did the "real" buttons still work?

It could be that the fact that you (=we...) can't select SimpleSoft, could be the issue why the front parking sensors are still not found.
We should try to find a module that actually can be selected from our radio model I gues...
 

Occil

Member
Nov 5, 2022
28
4
Nothing can be done. I saw a video that there is an XP option for simplesoft for this type of radio. I disconnected the 20 pin and 16 pin connector and plugged into the SimpleSoft canbus. All sensors not working. On the contrary, it responded to the parking assistant, but without sensors to no avail. And after disconnecting those connectors, non-functional physical buttons.
Screenshot_20221126_224147_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
 

zynth

Member
Jan 3, 2007
11
0
Could there be any way that the firmware of the integrated canbus module could be updated?
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 1
    I am the same, the rear sensors yes, the front ones indicate the breastplate does not sound, I cannot control the climate control from the screen, the parking assistant does not work, the bluetooth does not let me speak, hey google does not work.... I have requested a different canbus, which is what another user has advised me. Let's see how this ends...
    You have a Tesla android, SimpleSoft canbus should help you. I have a Mekede M400S, it's a little different there.
  • 2
    Don't know if you search something online, but if you need any information regarding "how to..", here's a good place for get more info:

    Link

    Firmware is also available to download in one of the folders.
    Need to use translator sometimes 😉
    1
    You are a hero. I was contemplating trying to wire my canbus from my px5 unit into this one. Now just need to find where to purchase that one. I take it the autopark feature works as well?
    I don't suppose you have the link where you bought yours from?
    Thank you
    Of course I have:
    Link

    Edit:
    Link should work now :)
    1
    This can be changed in system settings as well (AC control off).
    New ROM was provided by seller (if you want one, I need some time to upload it).
    1
    Well, to be honest, my model is different.. can't help, sorry.
    1
    This option should be turned on (of course IF your canbus/car has this option available).