TWRP: sideload connection failed: no devices/emulators found

Search This thread

gone_bush

Senior Member
Sep 4, 2014
54
0
Google Pixel 5
I'm trying to do an OTA update on my rooted Pixel 5 via TWRP - on Linux. My steps are:

* adb reboot bootloader (see below) * fastboot boot twrp-3.6.2_11-0-redfin.img * Advanced / ADB Sideload * adb sideload redfin_2209_ota-tp1a.220905.004-c1e785e0.zip

I then get

adb: sideload connection failed: no devices/emulators found adb: trying pre-KitKat sideload method... adb: pre-KitKat sideload connection failed: no devices/emulators found

(I cannot get the TWRP install to "stick" no matter what type of install I perform. I end up with something that says "No command" and doesn't respond to the volume keys.)

HELP! And yes, I've searched and tried, tried and searched...
 

xXx yYy

Senior Member
Feb 4, 2017
973
5
164
Enable the USB debugging option, which is found under settings- Developer options and then click to enable the USB Debugging option and reboot phone.
Make sure your phone is connected with USB-cable that came with phone with PC.

Run ADB commands
Code:
adb devices
adb sideload
adb devices

What is the output of these commands?
 

gone_bush

Senior Member
Sep 4, 2014
54
0
Google Pixel 5
Well, what a disaster that was! The sideload actually started to work so I stupidly cancelled it and now I have to do a fresh install.

Oh, what joy! NOT

I have no idea why is worked this time and not in that past. I'll try again when the November update is available.