• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

Unable to mount /vendor /product /version

Search This thread

eduardinho30

New member
Jul 23, 2021
3
1
hey, something similar happened to me and I am already very frustrated, I had done the whole process of installing the havoc os ROM and everything was going well, until when installing the MagisK zip from TWRP, it remained on the loading screen (a white circle and It started again and it did not start), I went back to TWRP and reinstalled the backup but when the process is going to finish the following appears: "failed to mount '/ product' (structure needs cleaning), it does not allow me to swipe, install, literally nothing process because it tells me that at the end. I need help, I already fixed the mount system but I haven't found anything for this ...
 
  • Like
Reactions: AkashPrasad121

AkashPrasad121

New member
Oct 20, 2016
4
0
hey, something similar happened to me and I am already very frustrated, I had done the whole process of installing the havoc os ROM and everything was going well, until when installing the MagisK zip from TWRP, it remained on the loading screen (a white circle and It started again and it did not start), I went back to TWRP and reinstalled the backup but when the process is going to finish the following appears: "failed to mount '/ product' (structure needs cleaning), it does not allow me to swipe, install, literally nothing process because it tells me that at the end. I need help, I already fixed the mount system but I haven't found anything for this ...
What is appearing in your screen send me screenshot and which device model and software you are using
 

AkashPrasad121

New member
Oct 20, 2016
4
0
Hello everyone,
First off all, Im not very experienced with all the android stuff, so I tried to flash some custom rom on my Huawei P9 but before flashing I did an andvanced wipe on my TWRP 5.1.0-.0.
The problem is, that I peace of s**t wiped all options, from Davlik/ART Cache about system to version.
I luckily did a nandroid backup before do this, so I restored it but now Im getting the failure every time I try to flash the custom rom or do a factory reset...
Failed to mount ´/vendor´ (Invalid argument)
Failed to mount ´/product´ (Invalid argument)
Failed to mount ´/version´ (Invalid argument)
On every boot it restarts to the eRecovery, what should I do?
You have only one option please install super.zip through fastboot command

Fastboot flash super super.iso

Because these three /product /vendor/Version is present inside super folder or if you do not get super in your device then

First of all download stock rom of your device then unzip the files you will find inside all the required iso image files of /system /product etc
Unzip and copy in your sd card or internal storage of your phone or in otg

Then go to install section in TWRP and flash the iso file one by one selection the correct partition table dont do any error flash exactly the same file in same place hope and then try to install the rom it will work ..

and next time make sure you take complete backup of your system in twrp and copy in another place for any emergency
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 1
    Hi everyone,
    I did a disaster :) My Huawey P9 have non OS installed. I can only enter into TWRP 3.1.0-3 version.
    The TWRP write:
    Updating partition details...
    Failed to mount '/cust' (Invalid argument)
    Failed to mount '/system' (Invalid argument)
    Failed to mount '/vendor' (Invalid argument)
    Failed to mount '/product' (Invalid argument)
    Failed to mount '/version' (Invalid argument)
    ...done
    Full SELinux support is present.
    MTP Enableb

    What can I do to install the OS and unbrick the phone? Can you help me step by step?

    Thank you very much













    Do not worry. First when u r in twrp wipe your system , cache, and dalvik cache partitions. Then extract the big update.app file and extract the boot, recovery and system images. Then flash recovery first and boot image and system image using fastboot. Then take a microsd card create a folder dload and place the big update.app file inside it and put it in ur phone.
    Now press vol up vold down and power button till u see the huawei logo.
    Wait for some time. You will see the device starts updating. After the update finishes reboot phone.
    There you go phone starts working. Now huawei logo will flash for some time. If it is taking too long go to recovery by pressing vol up and power then do wipe data and cache. The process might fail but no problem press reboot and your phone will work.;)

    ---------- Post added at 09:45 AM ---------- Previous post was at 09:22 AM ----------

    Hi everyone,
    I did a disaster :) My Huawey P9 have non OS installed. I can only enter into TWRP 3.1.0-3 version.
    The TWRP write:
    Updating partition details...
    Failed to mount '/cust' (Invalid argument)
    Failed to mount '/system' (Invalid argument)
    Failed to mount '/vendor' (Invalid argument)
    Failed to mount '/product' (Invalid argument)
    Failed to mount '/version' (Invalid argument)
    ...done
    Full SELinux support is present.
    MTP Enableb

    What can I do to install the OS and unbrick the phone? Can you help me step by step?

    Thank you very much


    Do not worry. First when u r in twrp wipe your system , cache, and dalvik cache partitions. Then extract the big update.app file and take oou the boot, recovery and system images. Then flash recovery first and boot image and system image using fastboot. Then take a microsd card create a folder dload and place the big update.app file inside it and put it in ur phone.
    Now press vol up vold down and power button till u see the huawei logo.
    Wait for some time. You will see the device starts updating. After the update finishes reboot phone.
    There you go phone starts working. Now huawei logo will flash for some time. If it is taking too long go to recovery by pressing vol up and power then do wipe data and cache. The process might fail but no problem press reboot and your phone will work.
    1
    hey, something similar happened to me and I am already very frustrated, I had done the whole process of installing the havoc os ROM and everything was going well, until when installing the MagisK zip from TWRP, it remained on the loading screen (a white circle and It started again and it did not start), I went back to TWRP and reinstalled the backup but when the process is going to finish the following appears: "failed to mount '/ product' (structure needs cleaning), it does not allow me to swipe, install, literally nothing process because it tells me that at the end. I need help, I already fixed the mount system but I haven't found anything for this ...