• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

Verified root but after flashing stock rom, "Sorry! Root access is not properly installed on this device."

Search This thread
Oct 13, 2021
7
0
Hey guys, had a little problem pop while while setting up my moto 9 g plus.

I have already successfully rooted and verified it on my phone once, and after flashing stock rom, it says in Root Checker App it says "Sorry! Root access is not properly installed on this device.

I thought once successfully rooted, you did not have to worry. I flashed the stock rom, used adb to remove some basic bloatware, and started installing some apps. I already flashed magisk and it shows it is installed successfully, as well as xposed framework, but when I tried to give root access to youtube vanced, it wouldn't let me. That's when I downloaded the root checker again and seen this message.

Anyone have any idea why this happened and how I can fix it? If I need to root my phone again, it's just that I don't know where to begin because I've done it all once. I already have done all the steps to have twrp and magisk. Where do I go from here to get the root verified again?

Thanks!
 
Last edited:
Oct 13, 2021
7
0
Hey guys, had a little problem pop while while setting up my moto 9 g plus.

I have already successfully rooted and verified it on my phone once, and after flashing stock rom, it says in Root Checker App it says "Sorry! Root access is not properly installed on this device.

I thought once successfully rooted, you did not have to worry. I flashed the stock rom, used adb to remove some basic bloatware, and started installing some apps. I already flashed magisk and it shows it is installed successfully, as well as xposed framework, but when I tried to give root access to youtube vanced, it wouldn't let me. That's when I downloaded the root checker again and seen this message.

Anyone have any idea why this happened and how I can fix it? If I need to root my phone again, it's just that I don't know where to begin because I've done it all once. I already have done all the steps to have twrp and magisk. Where do I go from here to get the root verified again?

Thanks!
Already solved...I did verify root after flash and installing magisk, but I did not realize that the security patches would cause screw up root. Just had to reflash magisk and root verification works again.