• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

Viper4Android on Pixel 4A 5G

Search This thread

ballin2much

New member
Mar 3, 2014
4
0
Google Pixel 4a 5G
Has anyone been able to get Viper4Android working an Android 11? i flashed using the April 2021 Factory Image and have tried following multiple threads and guides, but have never gotten V4A to work consistently/completely.
 

bubbyj

Senior Member
Dec 31, 2015
114
87

This is the Viper4Android I've used for 6+ months. Its the only working, plug and play version I've found for Android 11. You simply download the zip, flash in magisk -- and done. There's nothing else you need to do.

Its 100% safe. Its 100% working. So easy.

I can vouch for it... And love it!
 

bubbyj

Senior Member
Dec 31, 2015
114
87
Click on the youtube link, and the zip is in the info there. No need to watch the video. Just flash with magisk or a kernel manager... and done.
 

zlamar

Senior Member
Nov 9, 2011
102
13
Mars
I'm on LineageOS for microG 18.1, Proton kernel 1.4, Magisk rooted and this is not working for me. Further more, it mess up with SElinux making it disabled. Fortunatelly, there is an app SElinux switch, that on every boot make it Enforcing again.
 
Mar 30, 2021
5
1
Root with magisk and install the Viper plugin, works like a charm on my 4a 5G. Not much else to it.

Not as simple as that for me I'm afraid. Magisk module causes bootloop.

Had the ViperFX_Android11.zip before from that same YT vid (purple/white GUI) and it worked well.

No luck or erratic performance with other versions (black/green GUI), the one from the guy with the name that looks Thai -- Pittanddwwitt idk lol.
 

mmarcz

Senior Member
Nov 22, 2006
126
39
Are you rooted normally with magisk per the instructions in this forum? Thats all I've done. Do you have a phone from google or from a carrier?

I got mine from google. Im rooted per the normal instructions. I have magisk v2.7.2.1 and the magiskhide props config modules installed. Ive never had a bootloop with either.

Not really sure what else to try. For what its worth, I cant get viper working on a rooted pixel 3, no bootloops, but the status always says abnormal.

Not as simple as that for me I'm afraid. Magisk module causes bootloop.

Had the ViperFX_Android11.zip before from that same YT vid (purple/white GUI) and it worked well.

No luck or erratic performance with other versions (black/green GUI), the one from the guy with the name that looks Thai -- Pittanddwwitt idk lol.
 
Mar 30, 2021
5
1
Are you rooted normally with magisk per the instructions in this forum?

Yes. And updating using this thread (thank you @drdionysius).

(Thanks for the reply btw.)

Do you have a phone from google or from a carrier?

Bought from a 3rd party actually, sealed box, no carrier branding or firmware.

Magisk version (from Canary channel) is f822ca5b (23001) -- that doesn't look right lol... oh, and Systemless hosts module installed only.

I only lost Viper when I updated to the September factory image
<shrug> idk why </shrug->
don't think it happened with other updates.

I'm pretty sure tho that I'd be in top shape, also indebted, if someone could post ViperFX_Android11.zip since the above referenced YouTube vid is gone and, with it, the link and I can't find the same version anywhere else. Thank you very much.
 

mn1968

Senior Member
Nov 7, 2011
562
154
I just received my used 4a 5g. Got V4A v2.7.2.1 downloaded from Magisk v23 working last night...but it was a long trial & error ordeal. First download it showed Unsupported and Abnormal. Thought maybe it needed the Audio Mod Library but that didn't work. Then I tried the Audio Compatibility Patch to no avail. I tried V4A Legacy. Mulitple installs and uninstalls of all the various modules and combinations. At this point I'm not even sure what I did, or in what order/combination, but V4A is installed and working as intended. I do NOT have any of the Audio modules installed, just V4A. Don't know why it didn't work originally, or what made it finally work after fiddling with it for about an hour, but for me, that's my story/advice. Wish I could give an exact process to follow. :)
 

mn1968

Senior Member
Nov 7, 2011
562
154
Thanks for posting this! The version I had (v2.7.2.1) didn't work as reliably as it should. Often times it wasn't "processing". I uninstalled it and installed yours. So far it seems to be working well.

BIG BONUS - your version allows to view settings for the speaker, ear-buds, & blue-tooth without actually being connected to said devices. I never liked that "feature" of the newer V4A versions.
 
  • Like
Reactions: mmarcz

Top Liked Posts