Winlink/Ownice Android head unit - 4.4.2

Search This thread

Andy.51

Senior Member
Jul 16, 2015
177
60

rmetanes

Senior Member
May 9, 2010
71
1
Tel Aviv
1. Quick question, Any one here using IYTBP (youtube that plays in the background) on this device?

2. Do I need to install an application from market if I wish to be able to restart device like one can do on his smart phone due to system getting laggy etc ( or is there a button combination)? When I long press the volume button it seems to turn of the unit but when I press the volume button again, all open apps will show up again. So I'm assuming the unit did not really restart.

3. This is getting worse and worse. every few days theres a random restart or sometimes it just happens when I turn the device in the morning, that the unit's settings are partially reset to factory default. Wallapaper is reset to default, I'm logged out of youtube and market. How ever its not full factory reset since my files are still instact, application I installed at also still found. Widgets from home screen are removed.
I did perform a facrory reset and installed no apps at all, except for IYTBP but this is still happening that I'm logged out of Market, youtube, Waze etc

That is really frustrating.

Thanks for your help.
 

Andy.51

Senior Member
Jul 16, 2015
177
60
2. Do I need to install an application from market if I wish to be able to restart device like one can do on his smart phone due to system getting laggy etc ( or is there a button combination)? When I long press the volume button it seems to turn of the unit but when I press the volume button again, all open apps will show up again. So I'm assuming the unit did not really restart.
Longpressing the button just turns off the screen. It does not even activate the sleep mode like a regular phone would, so a software restart button is the best solution available.

3. This is getting worse and worse. every few days theres a random restart or sometimes it just happens when I turn the device in the morning, that the unit's settings are partially reset to factory default. Wallapaper is reset to default, I'm logged out of youtube and market. How ever its not full factory reset since my files are still instact, application I installed at also still found. Widgets from home screen are removed.
I did perform a facrory reset and installed no apps at all, except for IYTBP but this is still happening that I'm logged out of Market, youtube, Waze etc
Unfortunately, this happens every now and then on almost everyones devices. I suspect this might be data corruption because of a bad MCU-CPU interaction during a shutdown phase. Whatever it is, I guess there wont be an easy fix. And random restarts happen for some users presumably because of overheating so they have been installing heatsinks on CPU and that even helped in some cases. Oh, and there is a bug with 5.1 firmwares with that RDS causes random restarts and the solution was to turn it off in Factory settings so you might want to check if thats the case for you.
 

rmetanes

Senior Member
May 9, 2010
71
1
Tel Aviv
Longpressing the button just turns off the screen. It does not even activate the sleep mode like a regular phone would, so a software restart button is the best solution available.


Unfortunately, this happens every now and then on almost everyones devices. I suspect this might be data corruption because of a bad MCU-CPU interaction during a shutdown phase. Whatever it is, I guess there wont be an easy fix. And random restarts happen for some users presumably because of overheating so they have been installing heatsinks on CPU and that even helped in some cases. Oh, and there is a bug with 5.1 firmwares with that RDS causes random restarts and the solution was to turn it off in Factory settings so you might want to check if thats the case for you.

Regarding 2. The problem that this happens daily lately. So I guess either the device is broken, or you might have a another solution?
 

BuffMcBigHuge

Senior Member
May 31, 2012
592
293
Ottawa
marcotundo.com
Hello Andy.51,

I've been rocking my Ownice C200 V3 for a few years now, and absolutely love it. Recently, something happened, and I cannot seem to solve the issue.

My touchscreen has become unresponsive. The unit boots, and functions fine, hardware buttons work as well, but the touch panel simply doesn't register input.

I connected a mouse, and was able to get into Factory Settings (126), and play with the Panel Touch toggle and CFG0-4, but nothing seems to be fixing the digitizer.

I booted into TWRP, and touch doesn't work there either. Is it a burnt digitizer? Is there anything else I can do? I'm now driving with a mouse in my hand. :eek:
 

Andy.51

Senior Member
Jul 16, 2015
177
60
My touchscreen has become unresponsive. The unit boots, and functions fine, hardware buttons work as well, but the touch panel simply doesn't register input.

I connected a mouse, and was able to get into Factory Settings (126), and play with the Panel Touch toggle and CFG0-4, but nothing seems to be fixing the digitizer.

I booted into TWRP, and touch doesn't work there either. Is it a burnt digitizer? Is there anything else I can do? I'm now driving with a mouse in my hand. :eek:
First of all try doing ghost partition wipe and then do what you did with factory settings again. If it still does not help you most probably have front panel connection issues so you will have to disassemble your HU: https://www.youtube.com/watch?v=NjpA6Nm-vYU and check/clean the connection cable, or even replace it.
 
  • Like
Reactions: BuffMcBigHuge
Mar 6, 2016
11
4
Hello Andy.51,

first of all, thank you for all your support here, it is totally priceless. Secondly, sorry for the post length, I just need to describe the problem in a detail.

My goal is to get Android 5.1.1 on my HU, I am following the steps from the post below but I got stuck at step 8:
https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=69390955&postcount=3127

The problem #1 is, that my HU does not boot, when the card is inserted in the MAP slot so I am unable to run regular update. I think this started to happen after flashing the 5.1 recovery, but I am not very sure. I faced this problem some time ago, I think I managed to fix it with the 4.4.2 unbrick somehow. Today, no matter how many times I tried to do the unbrick, problem persists. My question is, can I debug somehow (check some log maybe), what the problem can be?

My next trial was to keep 5.1 recovery then to initiate regular update and remove card just before the HU restarts. HU then boots to recovery, but it does not install the update. It just erases something. UI of the recovery is different than recovery from 4.4.2, so it makes me think, that recovery was successfully updated, but it is unable to install the update.zip for some reason (maybe the removed card). Thinking of possible reasons, there may be something wrong with the recovery, missing the update.zip file or maybe the update.zip file is broken itself.
What can I do to find out the reason?

When I realized that I will not be able to put 5.1 on my HU, I made unbrick again to get 4.4.x recovery on my unit and then tried to do at least the last update for 4.4.x. I faced problem with the card again. So I tried to remove it before restart. HU booted but also installed the update.zip (even when card is removed). That makes me think, there must be some difference in handling of update.zip between 5.1 and 4.4.

After all of this, I decided to install 5.1 recovery and update.zip some other way. Using flashify I installed TWRP. I thought it might be the recovery causing the boot problem. But even with the TWRP the problem persists. When rebooted into TWRP, I mounted the card, then installed 5.1 recovery and then tried to install the update.zip, but it failed.
My question is, whether there exists some other way to install update.zip?

I would like to ask you for some information, because I really don't know what else I could do.
Thank you in advance.

Martin
 

Andy.51

Senior Member
Jul 16, 2015
177
60
The problem #1 is, that my HU does not boot, when the card is inserted in the MAP slot so I am unable to run regular update. I think this started to happen after flashing the 5.1 recovery, but I am not very sure. I faced this problem some time ago, I think I managed to fix it with the 4.4.2 unbrick somehow. Today, no matter how many times I tried to do the unbrick, problem persists. My question is, can I debug somehow (check some log maybe), what the problem can be?
In short, the unbrick image writes a special boot record onto SD card that is not being removed even after default formatting in Windows. C200 identifies it and tries to boot from SD into unbrick mode but the data is gone so it hangs.
So when you are done with unbrick and want to use that same card in C200 afterwards do a full formatting using some specialized tool, like this one: https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/eula_windows/index.html
Select "FULL (Erase)" and "Format size adjustment=ON" (unbrick image also modifies the visible card size, so this will restore the real capacity), after that the card is ready to be used as normal.
Lets check on the update.zip again when you try with the formatted card.
 
Mar 6, 2016
11
4
Hello Andy.51,

it worked after proper SD card formatting, thanks for the tip !!!

I also finally managed to install 5.1.1.
I've collected 3 different update.zip files from this thread and some other forums:
2016-09-09
2016-10-25
2016-12-02

Only the update 2016-10-25 worked for me, other updates were ignored/skipped by the recovery for some reason. Recovery shows "Installing system update" for a fraction of second, then "Erasing" is shown. Is it the matter of the update.zip file contents or every update.zip should work and I just had luck with 2016-10-25?

Thank you again.
Martin
 
  • Like
Reactions: rmetanes

BuffMcBigHuge

Senior Member
May 31, 2012
592
293
Ottawa
marcotundo.com
First of all try doing ghost partition wipe and then do what you did with factory settings again. If it still does not help you most probably have front panel connection issues so you will have to disassemble your HU: https://www.youtube.com/watch?v=NjpA6Nm-vYU and check/clean the connection cable, or even replace it.

Hello Andy.51,

I went ahead and flashed the ghost partition, still unresponsive. I also noticed that when I select different CFG for the Touch Panel in Factory Settings, it always defaults to CFG 0, and the apply button seems to do nothing. Frustrating.

I then took the unit out of my car and disassembled the touch panel. I reattached the ribbon connectors, and put the unit back together. The touchscreen was still unresponsive.

I proceeded to flash the 5.1 recovery, then update the hesi_mcu.bin, and update.zip, update.img in the SD card slot. (The MAP slot was not functional).

I successfully booted to 5.1, but still with no touchscreen responsiveness. I rooted the device using 360Root and flashed TWRP using Flashify. I rebooted into TWRP, and realized that TWRP didn't detect any touches as well. I flashed SuperSU, rebooted, and removed 360Root.

It seems I'm stuck using a mouse to use the device until I figure something else out.

:rolleyes::eek:
 

Andy.51

Senior Member
Jul 16, 2015
177
60
I went ahead and flashed the ghost partition, still unresponsive. I also noticed that when I select different CFG for the Touch Panel in Factory Settings, it always defaults to CFG 0, and the apply button seems to do nothing. Frustrating.
Ok, now check your ghost partition health. A quick way to do that is to set a different car logo, reboot and check it is actually being displayed at boot.
If this does work, proceed to factory settings again. There is yet another option like Touch: OFF, so play with it together with Touch Panel types and reboot the head unit every time you change the settings combination.

Is it the matter of the update.zip file contents or every update.zip should work and I just had luck with 2016-10-25?
Dont know, should have probably worked with any update, but may be depending on recovery version
 
  • Like
Reactions: BuffMcBigHuge

BuffMcBigHuge

Senior Member
May 31, 2012
592
293
Ottawa
marcotundo.com
Ok, now check your ghost partition health. A quick way to do that is to set a different car logo, reboot and check it is actually being displayed at boot.
If this does work, proceed to factory settings again. There is yet another option like Touch: OFF, so play with it together with Touch Panel types and reboot the head unit every time you change the settings combination.

Arg, this seems to be the culprit. Changing the vehicle logo will sometimes display correctly upon reboot, other times it will show the white default car icon. It must be that my ghost partition is corrupted or in a poor state, resulting in digitizer failure.

Is it ready for the garbage? :confused:
 

dmandn

Senior Member
May 14, 2010
526
64
Perth
Arg, this seems to be the culprit. Changing the vehicle logo will sometimes display correctly upon reboot, other times it will show the white default car icon. It must be that my ghost partition is corrupted or in a poor state, resulting in digitizer failure.

Is it ready for the garbage? :confused:

The ghost partition just needs to be moved and replaced. I think there is a how to either in this thread or linked to from this thread....I am unsure how far back though so I recommend doing a search on this thread for ghost partition. You might need a usb keyboard to use the radio until the ghost partition is replaced.
 
  • Like
Reactions: BuffMcBigHuge

mdrodge

Senior Member
Jun 13, 2010
304
64
Hi,

My ownice overheat and freeze or sometimes turnoff.

Any tips for applying copper shims?
Or alternatives?

Thanks

Sent from my LEX720 using Tapatalk

I did a video on YouTube
I used Thermal Cement
If you have a double din unit you can probably fit a heatsink in (i only have single din ((bmw e46)) so i used shims)
 
  • Like
Reactions: whocarez_pt

P3tras

Member
Nov 17, 2012
7
3
Bricked MCU

Hello guys,

Maybe someone with more experience could help me. I have B unit and tried to upgrade to Android 5. Now I have bricked unit.
I have followed instructions on 4pda forum

I already had newest B version firmware with repartition done. Followed step 2, installed "14.06.2016_c" Android update and then MCU update it came with. After MCU update unit restarted and I noticed that hardware buttons are not working. Turned off ignition, unit stayed on. Then pressed reset button, unit turned off and no life signs since then. By pressing reset and power buttons randomly I am able to get 12V AMP output for a moment, but screen does not power on at all.

My question is, did I make mistake flashing C type MCU update on B unit or something simply went wrong? And are there any ways to restore MCU (even if involves resoldering unit)?

Thank you all in advance.
 

bplemmons

New member
Jul 17, 2017
3
0
mp3's dissapear

I have two of these c200 and both started deleting my music files from the flash drive or sd card.

Has anyone else dealt with this?

I tried removing and disabling all but the essential programs.

There are even gone wen I view the drive from a PC....

Bill
 

Top Liked Posts

  • There are no posts matching your filters.
  • 21
    Guys, I've done quite a bit of work on the Ownice Headunit. I've owned it for a while now, and I would love to share all my solutions and hard work to you guys in another thread. I have spoken with SWEUP, and he agreed that I should take over by creating a new thread where the original post has all the necessary information on:

    • Download Links
    • Rooting
    • Bluetooth Issues
    • TWRP
    • Canbus
    • Upgrading Tips
    • More

    Please thank this post if you agree, and I will start a comprehensive video diary and share with you guys in a new OWNICE head unit thread.
    12
    Full review

    As promised, here is my full review of my Ownice C200 unit ;)

    Ordered end '14, I received it in the beginning of January '15.
    This is a specific VW version, but hardware/software is the same for all versions.
    It replaces a genuine VW RCD310 (CD/radio with MP3 support) in a 2007 VW Golf 5 Carat

    About me :
    Android user of a Sony Z1 compact under Android 4.4.2, I’m VERY attached to the global user experience : I want a tool making the job without having to be concentrated on the screen while driving.


    ==============
    == HARDWARE ==
    ==============


    == PACKAGING ==
    The parcel is well made, and the unit is correctly protected against shocks.
    A user manual in color is provided, in English. To me, this is the kind of detail that makes the difference between “lowcost” Chinese items, and high end units.

    a79ecab1424e413154eaf53e3fd358f2469b18bb.jpg



    == GENERAL ==
    Everything needed is provided in the box.
    - 2 USB cables
    - radio antenna adapter, with amplifier
    - GPS antenna with a lot of cable
    - all input/output are available in RCA female connectors
    - Dual CANBUS decoder is provided (in interact with the VW car electronics)

    Plugs are plug&play in VW cars. Installation process is very simple.
    No wire to cut/weld, mapping or stuff like that : you have ONE plug !
    USB cables are 50cm long (aproximatively), and ends in the glove box.

    Unit is passive : meaning no fan, no noise, no dust accumulation inside the unit.

    d0cdaa85efce82e27f85908c2764c321bc1b3879.jpg



    == AMPLIFIER ==
    Very good… and surprisingly far better than the genuine RCD310. I discovered the 10 speakers Hi-Fi option in my car has a good rendering.
    The sound is clear and crisp and well balanced. Never had to deal with the equalizer as the result is good out of the box.
    Output power is hudge. I don’t even went at 50% and it was already too loud.

    If you have an external amplifier, output RCA lines are available at the back.


    == RADIO ==
    The radio antenna adapter has only ONE fakra connector, whereas my car provides TWO Fakra antennas for better reception (as the car has two different kind of antennas). It would be better to provide a DUAL Fakra connector with amplifier for VW cars.
    But anymay, we can easily find such converter on AliExpress (cost = 15$)

    The unit has a good quality Philips Radio chip, so the result is very good.
    Sound is very clear and precise , far better than the genuine RCD310 unit.
    Radio reception is quite average, especially under a bridge, or between al lot of buildings (but I think due to the antenna limitation as I still have the single antenna connector)
    RDS is supported (more on that in the Software aspect)

    Small issue : when I play NO sound at all, if I push the volume at high level and I listen carefully, I can hear the radio… (perhaps an current issue on the amplifier).


    == GPS ==
    GPS antenna has a proprietary connector (based on a PS/2 plug). In fact the unit has NO GPS chip : the chip is integrated inside the “antenna”.
    Good point : you can easily switch the GPS reception unit with a model having GLONASS support (available in the Ownice store)
    Bad point : cannot reuse original car antenna (as it’s a real antenna)

    Reception is pretty good. Fix is quick and precise, even in “busy” sky (buildings, trees, etc.)
    I got the “GPS lag issue” after an update (GPS position is 7s late...), but it seems solved after the early February firmware update.
    GPS lag is now under 1s, which is acceptable and cause no problem when using it.


    == BLUETOOTH ==
    I don’t use a lot the Bluetooth option, but I made some tests and it does the Job.
    The Bluetooth ship included only support voice/calls/music, so you can’t share your smartphone connection or send files through BT.

    The first link is a bit tricky (the unit cannot authenticate with the smartphone), but once its done it works.

    With my Android Sony Z1compact (4.4.4), the unit does not display the track name when playing : I can only access some basic functions, such as previous, next, start/stop.
    Calls are well handled, and the integrated microphone (actually, I think there are two of them, one on each side of the unit as there are two holes) makes the job, even with a lot of noise around (driving at high speed on a noisy road under the rain).


    == WIFI ==
    Working. Speed rates are not very high, but we don’t care on such unit.
    Reception is quite poor, especially once mounted in the car. If your Internet Wifi router is far from the parking area, you may have issues to connect and download/made the updates. It has about the same Wifi range as my smartphone.
    You can use collaborative networks (as FON, in france most Internet providers have their own collaborative networks, so you can connect to ANY internet box in the country… very usefull as you can use the Internet connexion where you are parked)

    Wifi tethering works very well from the smartphone. Connexion is stable.


    == DVR ==
    DVR is supported, but ONLY specific standalone models.
    This means the recording is made on the DVR camera itself (so the DVR camera need its own SD card), NOT on the Ownice unit.
    USB DVRs are NOT supported, and seems to make the unit freeze.

    So what is the DVR support ?
    The opportunity to display on the screen the video signal from the DVR, thanks to a composite NTSC entry at the back of the unit.


    == FACE ==
    Unit manufacturing quality is pretty good.
    Overall feeling is at the same level as a Genuine VW car radio unit (which is a compliment).
    Integration is just perfect :
    - buttons have the same look as VW unit
    - backlight has the same red color (can switch to green or blue)
    - sizing and shape fits perfectly on VW dashboard (same for Seat/Skoda models)

    31267131a94f5c59938748ef721af146d0568153.jpg


    SD readers are hidden under fake buttons. This is better looking, and prevent the card readers from dust
    I tried 32Go SDHC cards : works perfectly.


    == SCREEN ==
    8”, I took the 1024x600 option to get a better compatibility with apps from the Google Play Store, and have a good display.

    Screen quality is very good : good colors and viewing angles.
    No reflection issue in my car, even with a bright sun outside.
    The screen switch automatically in night mode (low backlight) when switching the lights on. Unfortunately, the backlight power can not be adjusted for each mode (night/day), and I think the backlight is still too stiff in night mode.
    (apps on the Play Store allows to dimm the screen)

    Sensitivity is perfect, support multitouch without any issue.
    Even when it’s cold (tried it a -10°C)



    ==============
    == SOFTWARE ==
    ==============


    == BOOT ==
    The unit boots in a bit less than 30s (including mounting the SD cards).
    The boot splash screen animation is a bit aggressive, especially at night (it blinks with a white flash!).
    Ownice should give us the opportunity to customize it.

    When taking the key out of the car, the unit screen turns off, while the unit will really turn off after 2 minutes.
    This gives the opportunity to have a “warm boot” if you come back to the car within 2 minutes (instant boot).
    Unfortunately this 2 min countdown is not adjustable


    == OVERALL STABILITY ==
    Average at first sight, very poor after the second firmware update, it now seems good after april update.
    I had no reboot or auto stop/start this morning.

    I still have a strange behavior when listening to the radio : the screen and the buttons switch sometimes between night/day mode. I makes this 2 or 3 times at 1 second interval… strange…
    Radio app sometimes crashes with RDS update.


    == LAUNCHER ==
    Very simple, basically 4.4.2 with some special widgets for the car (instant speed and orientation, current music being played, date/calendar).
    All native apps comes with specific icons, very “iPhone” like, not kitch. This is coherent, but looks a bit strange once you add a lot of third party apps from the store.
    Anyway : I can easily identify an app thanks to its color/shape, and open it without having to be concentrated on the screen. So It does the job.
    Action buttons (back, menu, home) are not displayed as they are included on the hardware side.

    Always fluid and smooth, I didn’t noticed any lag.


    == APPS ==
    The unit is provided with various apps for the main functions : DVR, Radio, AuxIn, VideoIn, MusicPlayer, VideoPlayer, Boussole, ScreenshotTool, TaskManager, Bluetooth, CD Player, DVD Player, etc.
    You have also an iGo navigation software on the provided 8Gb SD card, with full Europe map (in my case, I guess it depends on your country).

    You have access to the full Android Play Store, and install other apps from the SD card or USB stick.
    For an unknown reason, some apps on the Android play store cannot be installed as they are flagged as “incompatible” with the Ownice C200 unit. Anyway, you just have to download the .APK from a computer, put the file on a USB stick, and install on the unit : works well for Waze and Here maps for instance.


    == AUDIO MANAGEMENT ==
    Interesting point, needing some explanation :

    All the provided audio apps are linked together : If you are listening to an audio CD, and press the Radio key, the Radio app will start (and start the radio), and at the same time the CD app will stop playing.
    It works for all apps providing audio output

    Moreover, you can specify manually from the Settings interface which apps are GPS apps, and adjust the mixing audio levels.
    The result : you are listeing to the radio in background, and have a GPS app running on foreground (ex: Waze). Suddenly, Waze displays an alert. The radio audio level will dim, while the GPS audio instruction is played through the speakers, and then come back to its previous level.

    == BLUETOOTH ==
    The bluetooth app is simple & functionnal, but kitch...

    The contact tab has some limitations : the names & firstnames are merged. This means Mr Thomas DUPONT appears as ThomasDUPONT.
    So I can't search for DUPONT... I can search only from Th... and so on.
    If a contact has several phone numbers, the contact appears duplicated : one line for each number.

    Enhancements are welcome on this app


    == RADIO ==
    Here comes the “issues”.
    The Radio app has a frequency based management.
    This means current station is considered as a frequency as well as favorites … whereas for ME, a station is represented by its name (I don’t care about its frequency, especially when I’m travelling all day).
    The user experience would be FAAAAR better with a full RDS support, as HuiFei radio app do. This is sad as the hardware is making the job, but as the Ownice team is hard working on the unit (many thanks to them by the way), I dream this will be improved in the future ;)

    707a93b62b4c18634df9975feab2d9b29122c6fa.jpg


    Hopefully, the app is being rewritten with native RDS support :)

    == CD PLAYER ==
    Very basic. Can play an Audio CD without issue, but the interface is minimalist.
    MP3 CDs are not well handled : you cannot navigate in the folder structure, so you can only play the MP3 files in the first folder.
    But anyway, when you have such a powerfull unit, it’s not to listen to MP3 CDs :D

    For information : it is NOT possible to rip a CD into MP3/WMA/OGG/FLAC/WhatYouWant from the unit. The CD/DVD is for reading/listening only, not for ripping.


    == MUSIC PLAYER ==
    It does the Job. IDTags are well recognized, as well as CD covers integrated in the tag (through iTunes for example)
    Supports MP3, M4A, FLAC, OGG, WMA files.
    It can do all you expect from a Music Player : browse the library by artist, album, track, search with the keywords you want, play in random/repeat, scroll in a music being played.
    No issue while browsing a big library (several thousand of files, 28Gb) : instant response, scroll is fluid.

    Issue : the rendering is made for 800x480 screen size, but NOT the optional 1024x600. The result is :
    - ridiculously small fonts used, text areas are difficult to read
    - virtual buttons are very small
    - everything is crushed on the top-left corner, with a lot of space lost on the screen
    Ownice team should fix that.

    Second issue : If I listen to a specific album, and stop my car for a while, when I come back (cold restart), the music app does not resume.
    Worse, when I start the music app, I come back on the main page with all artists, and I have to browse back to the album I was listening to if I want to select another track. Not very convenient.

    Anyway, I use Rocket Player as basic music app : beautiful interface, fast, smooth.
    And Google Music / Deezer / Spotify depending on my subscription.


    == GPS ==
    I only tried the iGo app for 5 minutes, so I can’t make a real feedback about this app.
    Anyway, Waze works very well, as well as Nokia Here and Google Maps.
    Display is just perfect. On waze, items have the right size : not too big, not too small.

    You can select the default GPS app in the General Settings (it defines the quick access hardware button on the left side of the CD player).

    The Nokia Here app is working well, and the "car navigation" mode is perfect for the unit.
    Unfortunately, the settings tab is not working (nothing is displayed on the screen), so it's impossible to change the target repository to store the maps & voices.


    == CANBUS (car interaction) ==
    My unit has a dual Canbus decoder. This specific small box connected on the wire behind the unit acts as a "Proxy" to interract with the car information bus.

    6e6da973fb71f7064728b0df6ad403d617d95143.jpg


    I have this perfectly working :
    - on door opening, a popup appears on the screen, showing the car with the right door opened.
    - there is a "VW car info" app, displaying usefull infos about the car : hand brake status, cleaning fluid status, battery voltage, seatbelt status, etc.
    - steering wheel controls acts on the unit

    c4a5c16c2f75f564c99811f2a18b7cb8f0c7aa20.jpg


    I don't have (as my car is too old), but should work on a more recent VW car :
    - climate controls : while using the climate control, a popup appears showing the vent status
    - parking sensors display on reverse

    I have, but does not work well :
    - Ownice C200 information on the onboard computer, in front of the steering wheel.
    Most of the time I have nothing on the onboard computer : no AUDIO entry.
    I only managed to get it work on the Radio app, and in this case I get only the frequency and the favourite number in the dashboard... so sadly not the station RDS name.
    And nothing while using the Music player...
    3f58de55276e308ef103e7ca1ecf8549546c695a.jpg



    =============
    == OVERALL ==
    =============


    Well... the unit is almost perfect on the hardware side. I don't see many things to improve, except the dual antenna connector with amplifier.

    The software and suffers from being all new.
    But the Ownice team is involved in improving the situation, and new firmwares comes frequently.
    (by the way : HAPPY NEW CHINESE YEAR !!!! :) )

    I do not regret this purchase, and could not come back to the genuine VW unit.
    I only wish the issues and bugs I am currently facing will be fixed in the near future.


    PS : I will update this post in the future, and put more screenshots to illustrate the post.
    PS : updated Aug 2015 to reflect the last updates
    11
    Found the passworded APK! Root confirmed! King root 4.5.0 did it!

    Stock APKs
    https://drive.google.com/file/d/0B5Xemy3rL_uZQ2UwNkFHeEpMcDQ/view?usp=sharing

    Going to dump partitions and upload as well.

    And it has begun!
    8
    Team Win Recovery Project *TWRP* C200 2.8.7.0 by AbduL

    What can this do:
    Make full backups and restore backups
    Install custom roms and kernels
    Install .zip and .img files
    Wipe, Terminal Command, and more

    Install:
    1. Make sure your rooted
    2. Install Flashify from the play store
    3. In Flashify select "backup/restore" then select "Backup current recovery" then exit app
    4. Make a backup of those files and save them to an external sdcard. *Location: internal_sd\Android\data\com.cgollner.flashify\files\flashify-backup*
    5. Open Flashify, select *flash* then select *Recovery image* > Choose a file >FIle explorer, then browse to the file you downloaded below *TWRP_C200.img* confirm the correct file and select *YUP!*
    6. In the main flashify window select the *3 dots* on the far right, select *Reboot recovery*
    7. To exit recovery select *reboot* then *system*

    Downloads:
    http://1drv.ms/1Lki92p

    How to get into TWRP from power off:
    1. Hold the power button in till the screen turns black *about 10 seconds* then release the power button.
    2. If the screen is still black after a few seconds then tap the power button once or twice.

    Q&A
    Q. Can I install the stock rom with TWRP
    A. No, but it can be installed once it is made into a custom image

    Q. What are other ways to get into recovery
    A. Type "reboot recovery" from any terminal app

    Credits:
    AbduL for making this all happen
    Andy.51 for being a great help
    8
    Radio App Update

    OK, herewith my near-final plan for a skin for the radio app. This is an actual android layout now, so it's pretty much what it will look like.

    Next step is to speak to Ownice to get a copy of the source for the radio app, or to just hand off the design to them to incorporate. I'd ideally like to start rolling this out to the other standard media apps too - starting with the Bluetooth app - thats pretty ugly right now.

    Just to give you all an update on this - I am still working on it. I've had some help from the developers, but have been battling to get an emulated environment setup as I don't have debug access to the head unit yet. I've built a full Android development tree from the Open Source from Google, and have now built emulation code for all the required Ownice custom hardware, so I can now run the head units existing Radio app on my PC using an android emulator, and get all the debug info I need. Next step is to actually build the new radio app. Watch this space!
Our Apps
Get our official app!
The best way to access XDA on your phone
Nav Gestures
Add swipe gestures to any Android
One Handed Mode
Eases uses one hand with your phone