• Introducing XDA Computing: Discussion zones for Hardware, Software, and more!    Check it out!

YT216B - Black screen after Android logo

Search This thread

lagakappa96

Member
Jun 12, 2013
17
2
Poland
Hi!

After couple of days of trying to restore my chinese head unit, I finally flashed anything successfully.
At first I tried to flash firmware with root and TWRP included. Due to faulty cable it failed and it got bricked (I think so.)

I tried several firmwares, with or without test point method, using usb flash drive - the most I get is Android logo showing up for 3-4 seconds, then single screen flickering and black screen.
The only software that got me so far was one from XYAUTO fileserver - YT9216B_UI1
Some firmwares gaved me error with "Obtaining DRAM (5054)" if it doesn't have preloader with it.
I thought maybe it's logo problem? Since it's failing to boot after android logo, so I wanted to upload firmware that's booted that far and logo file from other firmwares, but sp flash tool won't let me do this.

Before breaking, my unit was: YT261B_00002_V004_20200608, 2G/32G, MCU 3.1 and XYAUTO 1.1(8227L)

Can anyone help me in any way?
 

lagakappa96

Member
Jun 12, 2013
17
2
Poland
No, I did not. I know this method inside out, it's not working for me. My problem is more complex in the end. I bought another unit in the meantime, the old broken one is laying in a box for half a year now.
 

martin869

New member
Sep 24, 2021
1
0
Hey, does your unit have the RST button? Normally this button is on the left side and you can just click it with sharp object.
 

Attachments

  • 微信截图_20210924170500.png
    微信截图_20210924170500.png
    498.1 KB · Views: 1