FIX for Recovery LOOP (TWRP etc) - NO COMPUTER NEEDED

62 posts
Thanks Meter: 79
 
By inshadesofgrey, Member on 10th September 2014, 09:23 PM
Post Reply Email Thread
If you get into a recovery boot loop (where the phone keeps booting into the recovery, and not the OS), this will fix it without losing any data. (NO FACTORY RESET NEEDED)

Go to TWRP recovery terminal commands, and enter the following:

dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/fota

PRESS ENTER

THEN TYPE

dd if=/dev/zero of=/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/misc

THEN PRESS ENTER

REBOOT

This should boot up your phone without any changes.
The Following 70 Users Say Thank You to inshadesofgrey For This Useful Post: [ View ] Gift inshadesofgrey Ad-Free
10th September 2014, 09:48 PM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I have attempted this.many times. Am I doing something wrong?Name:  uploadfromtaptalk1410382045765.jpg
Views: 158218
Size:  157.3 KBName:  uploadfromtaptalk1410382062273.jpg
Views: 157696
Size:  188.6 KBName:  uploadfromtaptalk1410382070703.jpg
Views: 157226
Size:  189.5 KB
10th September 2014, 09:52 PM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Name:  uploadfromtaptalk1410382345453.jpg
Views: 157281
Size:  135.8 KB
10th September 2014, 10:02 PM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 359
 
More
Quote:
Originally Posted by geestarkid

Attachment 2932301

At a quick glance it appears you put a space between the . and 1, try it without that space.
The Following User Says Thank You to daveid For This Useful Post: [ View ] Gift daveid Ad-Free
10th September 2014, 10:10 PM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
The difference that a little space makes, but still having another problem. It is now stuck on the boot up.
10th September 2014, 10:18 PM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
I
LOVE
YOU
SO
MUCH

I've spent the last hour getting download fails with the LGFlashTool, this fixed it right away. You're a life saver man.
The Following User Says Thank You to Sarsoman For This Useful Post: [ View ] Gift Sarsoman Ad-Free
10th September 2014, 10:33 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Think I wiped last night. Is that maybe the problem fml?
10th September 2014, 10:51 PM |#8  
taintstick666's Avatar
Member
Flag Ft. Campbell
Thanks Meter: 6
 
More
This worked for me first time go. Thank you
10th September 2014, 11:18 PM |#9  
Xezuka's Avatar
Senior Member
Flag Columbus
Thanks Meter: 13
 
More
Thank you

I figured the OTA this morning never took when I decided to hit ok on the update -- still no idea why I did that. I didn't want to flash back to stock and lose everything and this method worked perfectly.

Thanks again!
10th September 2014, 11:30 PM |#10  
OP Member
Thanks Meter: 79
 
More
Quote:
Originally Posted by geestarkid

The difference that a little space makes, but still having another problem. It is now stuck on the boot up.

try entering recovery again, wipe dalvik, cache try again
11th September 2014, 01:48 AM |#11  
Member
Flag Asheboro
Thanks Meter: 6
 
Donate to Me
More
I sure could have used this at 5am this morning. Had two G3's to fix using that tool. First one was easy. Second one failed about 10 times at downloading before it finally took. Good work. Hopefully this will work on the next OTA.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes