FORUMS

Quick Charge 3.0 issue

39 posts
Thanks Meter: 0
 
By LondonVirus, Member on 22nd May 2020, 07:54 PM
Post Reply Email Thread
Hi all,

The last couple of weeks I am having issues charging my phone (HTC U12+), at first I thought it was the charge or the wire, today I got the Mrs phone, which is the same as mine, brought on the same day directly from HTC, running the same firmware, then I got a few different charges, some Quick Charge 2.0 Samsung Genuine, and some Quick Charge 3.0, HTC genuine, and a variaty of good quality wires, and they all work as expected on her phone, Quick Charge 3.0 charged fine up to about 3000mA, I plugged in my phone, at first it shows about 2500mA, that's with the Quick Charge 3.0 chargers, then withing less then a minute I goes down to about 1000mA, and it shows high mV and high temp, please see attached screenshot, the app I have used and always use to test it all is AccuBattery Pro, and by the way do do know that tge battery charges slow for the last 20% or so, but as you can see in the screenshot the battery is bellow that, and when I started the test the battery was at about 25%...

Is the battery on the way out or what?

Thanks

PS: The image didn't seem to have loaded,
The Google drive link for the image is:
https://drive.google.com/file/d/1Ffb...w?usp=drivesdk
23rd May 2020, 02:06 AM |#2  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
More
Anyone?
27th May 2020, 09:32 PM |#3  
Member
Flag Eindhoven
Thanks Meter: 14
 
More
Well, charge speed depends on several parameters.
If your battery is pretty full it's going to slow down charging.
The fastest charge I seem to get is when it's really low on juice.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes