FORUMS
Remove All Ads from XDA

[Q]Adblock ubuntu touch

312 posts
Thanks Meter: 59
 
By bobslesbricoleurs, Senior Member on 8th July 2015, 09:43 AM
Post Reply Email Thread
Hey, i wan't to know how can i have an adblock on ubuntu touch, maybe a hosts file with already blocked

Sent from my awesome Ubuntu Touch device using the Forum Browser app
 
 
16th August 2015, 02:55 AM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
Unfortunately this thread is the first Google hit on "ubuntu phone adblock". Even less fortunate is that I also don't have a solution, yet, other than using a hosts-file to block advertising domains, which is not really sufficient.

I wish Firefox would run on the Ubuntu Phone.
17th August 2015, 07:26 AM |#3  
bobslesbricoleurs's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 59
 
More
Yes maybe but i found a solution if you have an android rooted phone just install adblock for android or adaway, update hosts file and copy this on your ubuntu phone at /etc and normaly it's done

Sent from my awesome Ubuntu Touch device using the Forum Browser app
17th August 2015, 09:40 AM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by bobslesbricoleurs

Yes maybe but i found a solution if you have an android rooted phone just install adblock for android or adaway, update hosts file and copy this on your ubuntu phone at /etc and normaly it's done

Sent from my awesome Ubuntu Touch device using the Forum Browser app

I can not post to outside links yet, but you could use the host file from someonewhocares-dot-org/hosts/
19th August 2015, 07:41 PM |#5  
bobslesbricoleurs's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 59
 
More
thanks i ll try

Sent from my awesome Ubuntu Touch device using the Forum Browser app
22nd August 2015, 05:43 AM |#6  
bobslesbricoleurs's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 59
 
More
it work great

Sent from my awesome Ubuntu Touch device using the Forum Browser app
13th November 2016, 07:59 PM |#7  
czinehuba's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
How to copy?
Just recently purchased Ubuntu phone.

How do you copy the host file to /etc/.

Regular sudo doesn't work. Couldn't figure it out how to mount filesystem as rw.

Any ideas?
17th November 2016, 09:10 PM |#8  
Member
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by czinehuba

Regular sudo doesn't work. Couldn't figure it out how to mount filesystem as rw.
Any ideas?

It works for me. You're most likely to get the best possible advice if you are as descriptive as you possibly can. At the least verbatim copies of the commands you entered and what the result was.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes