FORUMS
Remove All Ads from XDA

[APP]Sense 6 and 7 Camera and Gallery for ANY M8 ROM [3/18/15]

3,622 posts
Thanks Meter: 12,019
 
By digitalhigh, Recognized Developer on 20th January 2015, 07:19 PM
Post Reply Email Thread
Hello all!

So, the biggest request I've gotten for my GPE ROM was to port the Sense camera and Gallery over. For a long time, I told people it was impossible, largely because I was just too lazy to try it.

But, it turns out that when I did actually give it a whirl...it wasn't that hard to do.

Earlier iterations had issues with either the Gallery working correctly, or the duo effects being unavailable...until now.

So, it's with quite a bit of joy that I present to you a flashable .zip of the Sense Gallery and Camera that are 95% working. The only issue I currently have is that it does not record Zoes. However, duo effects, pano, split shot...all that good stuff works.

This has been tested on a M8 GPE ROM on Verizon, but I'm pretty confident that it will work on any other non-sense ROM, and any carrier. Heck, it might even work on other devices besides the M8. IDK. Give it a try.

Sense6:
https://www.androidfilehost.com/?fid=95916177934540487
MD5: d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e

Sense7:
https://www.androidfilehost.com/?fid=95916177934543315
MD5: be6e2f52a79395672868377ae1ecf71f
The Following 47 Users Say Thank You to digitalhigh For This Useful Post: [ View ]
 
 
20th January 2015, 07:20 PM |#2  
digitalhigh's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Milwaukee, WI
Thanks Meter: 12,019
 
Donate to Me
More
RESERVED
The Following 2 Users Say Thank You to digitalhigh For This Useful Post: [ View ]
20th January 2015, 07:50 PM |#3  
krazie1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 9,411
 
Donate to Me
More
I can confirm it works on AOSP Rom's
The Following User Says Thank You to krazie1 For This Useful Post: [ View ] Gift krazie1 Ad-Free
20th January 2015, 08:58 PM |#4  
loonatik78's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 287
 
More
Wink
Is that a date in the thread title?
20th January 2015, 09:37 PM |#5  
Member
Thanks Meter: 2
 
More
Duo effects not working for me, everything else is fine. Verizon M8 on 12/9 edition of your ROM with latest lollipop firmware
20th January 2015, 10:36 PM |#6  
smoki3's Avatar
Senior Member
Flag Heidenheim
Thanks Meter: 1,248
 
Donate to Me
More
@digitalhigh possible to fix the HTC Video editor?
I want to edit slow motion movies.
21st January 2015, 04:50 PM |#7  
Senior Member
Thanks Meter: 100
 
More
Installed fine on CM12, but like mentioned above, DUO effects weren't available. And video recording was only available at MMS size.
21st January 2015, 05:24 PM |#8  
digitalhigh's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Milwaukee, WI
Thanks Meter: 12,019
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by syphix

Installed fine on CM12, but like mentioned above, DUO effects weren't available. And video recording was only available at MMS size.

I think I figured out why Duo isn't working...it relies on the "stock" PhotoEdit app as well. I'm going to try to test this theory a little better.
The Following User Says Thank You to digitalhigh For This Useful Post: [ View ]
21st January 2015, 08:26 PM |#9  
krazie1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 9,411
 
Donate to Me
More
Duo Effects were working for me on Team UB or Candy5 AOSP Rom, I don't remember exactly what rom I was on since I changed to a different one. Duo Effects take minute to take effect after selecting one.
21st January 2015, 08:51 PM |#10  
Senior Member
Flag midland
Thanks Meter: 150
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by digitalhigh

I think I figured out why Duo isn't working...it relies on the "stock" PhotoEdit app as well. I'm going to try to test this theory a little better.

I'm on stock gpe kinda following your mod. with your zip and the photo edit it does work with the duo effects, and all the seasons effects.
22nd January 2015, 07:22 PM |#11  
FerroFlux's Avatar
Senior Member
Flag Kingston
Thanks Meter: 35
 
More
This is a mod that I've been waiting for! I have flashed the zip file, although I do not see any htc camera or gallery app upon reboot. Should I try re-downloading the zip?

Edit: I'm on stock GPE 5.0.1
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes