[FIX]Fix for Android applications not installing/starting in Windows 10 Mobile 10536

30 posts
Thanks Meter: 43
 
By alb3530, Member on 15th September 2015, 08:29 PM
Thread Closed Email Thread
Since Windows 10 Mobile 10536, it's not possible to both run or install Android applications.

However, with the new tools in the attachment "WindowsBridge.7z", it's now possible to do that again.


Steps:

1 - Extract (using latest WinRAR or 7zip, for example) the contents of the attachment somewhere;

2 - Copy everything from the extracted "Tools" folder to the folder where you currently have the wconnect tool;

3 - In your phone, go to developer settings, enable "Device discovery", and choose "Unpair all" to remove previous pairing info;

4 - In your PC, make sure no process called "wconnectsrv" is running (use Windows Task Manager), and then use the new wconnect tool, and pair the phone again;

4 - In your phone, uninstall current Android applications;

5 - Reinstall them using the new wconnect tool, in the same way you did before;

Troubleshooting:

This method only enables installation with proper registering of Android apps.
If the application opens showing at least one screen, but crashes somewhere else, it's related to the Android Subsystem.


When trying to install an application, adb could return [DELETING_EXISTING_APPLICATIONDATA_STORE_FAILED] .
In that case, restart the phone, and try again


Best regards
Attached Files
File Type: 7z WindowsBridge.7z - [Click for QR Code] (2.21 MB, 136620 views)
The Following 24 Users Say Thank You to alb3530 For This Useful Post: [ View ] Gift alb3530 Ad-Free
15th September 2015, 08:31 PM |#2  
Member
Thanks Meter: 7
 
More
And here comes our hero
15th September 2015, 08:35 PM |#3  
Member
Thanks Meter: 1
 
More
Thanks! trying now.

Edit: autodiscovery doesn't work..
Another edit: After a few more tries it works, but no keyboard in the app.
15th September 2015, 10:20 PM |#4  
Senior Member
Flag Alken
Thanks Meter: 120
 
Donate to Me
More
Thanks! This worked for me!!

I did get stuck while installing on one app and now i am unable to uninstall or reinstall it. Not sure how to remove it, ill try more tomorow
15th September 2015, 10:57 PM |#5  
Senior Member
Thanks Meter: 42
 
More
which lumia device are compatible ?? Can be used on lumia 640 ?
16th September 2015, 12:37 AM |#6  
Junior Member
Flag Bernau / Chiemsee
Thanks Meter: 0
 
More
Keep gettting the error "Connection has been lost with WConnectSrv" while creating a new session :/

UPDATE: replaced the new "wconnectsrv.exe" with the old one and it works!
16th September 2015, 12:48 AM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by manmad

Thanks! This worked for me!!

I did get stuck while installing on one app and now i am unable to uninstall or reinstall it. Not sure how to remove it, ill try more tomorow

What apk were you trying to install? Could you share it? I will have a look at the uninstall/reinstall issue.
16th September 2015, 02:15 AM |#8  
Senior Member
Thanks Meter: 9
 
More
I tryied with the ppsspp emulator and it is not working, installation is ok, but after the "preparing" screen, it closes
16th September 2015, 03:02 AM |#9  
OP Member
Thanks Meter: 43
 
More
Quote:
Originally Posted by theitay

...Another edit: After a few more tries it works, but no keyboard in the app.

Take a look here:
[HOWTO]Fix the "keyboard missing" problem for Android apps in Windows 10 Mobile 10512

Quote:
Originally Posted by manmad

Thanks! This worked for me!!

I did get stuck while installing on one app and now i am unable to uninstall or reinstall it. Not sure how to remove it, ill try more tomorow

What is the error message you receive?

Quote:
Originally Posted by lrhage

I tried with the ppsspp emulator and it is not working, installation is ok, but after the "preparing" screen, it closes

Have you tried any another application?



Best regards
16th September 2015, 03:21 AM |#10  
Satirus's Avatar
Senior Member
Flag Manaus
Thanks Meter: 6
 
More
F****** success!!! Brilliant!!!
16th September 2015, 03:50 AM |#11  
Junior Member
Flag Taubaté
Thanks Meter: 0
 
More
anybody got google apps on this build?
Thread Closed Subscribe to Thread

Tags
10536, android, androidbridge, astoria, windowsbridge
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes