FORUMS
Remove All Ads from XDA

MiFlash Tool Unspecified error(0xffffffff)

2 posts
Thanks Meter: 0
 
By grecko987, Junior Member on 24th April 2016, 01:55 PM
Post Reply Email Thread
I flashed an Mi3 using the MiFlash Tool and now i can't get it to boot. It gets stuck on the Mi logo screen.
When i tried flashing it again i get the error Unspecified error(0xffffffff)

This is the log i get when i try to flash:
[00000948]CreateManagedObject(1392): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]GetFactoryObject(1436): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]CreateManagedObject(1392): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]GetFactoryObject(1436): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]GetFactoryObject(1457): The specified service does not exist.(0x800704db)
[00000948]GetSearchPath(1512): The specified service does not exist.(0x800704db)
[00000948]StartFlash(13): The parameter is incorrect.(0x80070057)
[000017FC]0d180686 0.00 execute D:\Xiaomi\cancro_images_6.4.21_20160412.0000.18_6. 0_cn\flash_all.bat
[000017FC]0d180686 0.03
[000017FC]0d180686 0.03 $fastboot -s 0d180686 getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8974" || echo Missmatching image and device
[000017FC]0d180686 0.05 Missmatching image and device
[000017FC]0d180686 0.05
[000017FC]0d180686 0.05 $fastboot -s 0d180686 getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8974" || exit /B 1
[000017FC]0d180686 0.06
[000017FC]CScriptReport:oWork(433): Unspecified error(0xffffffff)
[000017FC]GetFactoryObject(1457): The specified service does not exist.(0x800704db)
[000017FC]SaveFlashResult(1478): The specified service does not exist.(0x800704db)

I would really apreciate if someone can help me with this.
 
 
24th April 2016, 05:58 PM |#2  
pratyush997's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 254
 
More
- Move the fastboot and adb (?) files in the images folder.
- Move the flash script ( the one you need)
- Execute the Script.

Check if this command returns any device as a result.
Code:
fastboot devices
If not, install drivers in device manager.
The Following User Says Thank You to pratyush997 For This Useful Post: [ View ] Gift pratyush997 Ad-Free
24th April 2016, 06:57 PM |#3  
Senior Member
Flag Kolkata
Thanks Meter: 8
 
More
Quote:
Originally Posted by grecko987

I flashed an Mi3 using the MiFlash Tool and now i can't get it to boot. It gets stuck on the Mi logo screen.
When i tried flashing it again i get the error Unspecified error(0xffffffff)

This is the log i get when i try to flash:
[00000948]CreateManagedObject(1392): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]GetFactoryObject(1436): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]CreateManagedObject(1392): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]GetFactoryObject(1436): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]GetFactoryObject(1457): The specified service does not exist.(0x800704db)
[00000948]GetSearchPath(1512): The specified service does not exist.(0x800704db)
[00000948]StartFlash(13): The parameter is incorrect.(0x80070057)
[000017FC]0d180686 0.00 execute D:\Xiaomi\cancro_images_6.4.21_20160412.0000.18_6. 0_cn\flash_all.bat
[000017FC]0d180686 0.03
[000017FC]0d180686 0.03 $fastboot -s 0d180686 getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8974" || echo Missmatching image and device
[000017FC]0d180686 0.05 Missmatching image and device
[000017FC]0d180686 0.05
[000017FC]0d180686 0.05 $fastboot -s 0d180686 getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8974" || exit /B 1
[000017FC]0d180686 0.06
[000017FC]CScriptReport:oWork(433): Unspecified error(0xffffffff)
[000017FC]GetFactoryObject(1457): The specified service does not exist.(0x800704db)
[000017FC]SaveFlashResult(1478): The specified service does not exist.(0x800704db)

I would really apreciate if someone can help me with this.

The easiest way to solve this problem is by downloading a Chinese Developer Fastboot package .. I recently had this problem and just download it and then flash it using Mi flash .. It will solve the problem, feel free to ask me if needed .. If i helped do leave a Thanks
The Following 2 Users Say Thank You to TheAndroidNinja For This Useful Post: [ View ] Gift TheAndroidNinja Ad-Free
25th April 2016, 02:54 PM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Thank you for the help
The devices is connected.
I tried flashing the files on the phone one by one using fastboot but i can't flash anything else except recovery, system, userdata, cache, boot. The other files i can't, i get this error:
D:\Xiaomi\cancro_images_6.4.21_20160412.0000.18_6. 0_cn\images>fastboot flash tz tz.mbn
target reported max download size of 713031680 bytes
sending 'tz' (325 KB)...
OKAY [ 0.013s]
writing 'tz'...
FAILED (remote: Invalid Partition Name.)
finished. total time: 0.017s


I tried formating all the partitions and than flashing only the files i could flash on the device but nothing changes.
I flashed both CWM and TWRP recovery but i can't go into recovery. When i press volume up and power a red LED starts blinking but the screen stays black. Adb doesn't see the device so i can reboot in recovery using that and i don't know if fastboot can do that. I understand ADB won't see the devices if it's android isn't booted so i stopped trying that...
I can't even enter fastboot easy. It won't power on without the cable connected. I think the battery is dead cause i haven't used the devices for about 8-9 months but i just want to see it boot.
I tried the chineese version of the ROM, i tried global, developer, standard, still the same error.
Also when i start MiPCSuite i get an option to flash update and when i hit flash i get "Couldn't flash device".
I tried selecting both beta and stable versions but it won't flash.
If i close the flash window, MiPcSuite shows me the devices is disconnected and i can press the "Connect to device" button but still nothing.
Another thing i saw on the forums is that if i used the wrong ROM when flashing 1st time you can make the device think he is something else...
I tried flash_all.bat:
D:\Xiaomi\cancro_images_6.4.21_20160412.0000.18_6. 0_cn\images>fastboot getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8974" || echo Missmatching image and device
Missmatching image and device

D:\Xiaomi\cancro_images_6.4.21_20160412.0000.18_6. 0_cn\images>fastboot getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8974" || exit /B 1


If it matters in any way, i am using windows 10 but i got this error Unspecified error(0xffffffff) before and i was using win 7.

Edit: Still haven't fixed the problem. If there's anyone else expiriencing the same thing please post here.
1st May 2016, 04:11 PM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
fix
ultimate solution for all problems of mi flash

http://en.miui.com/thread-243483-1-1.html
22nd June 2016, 10:53 PM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by grecko987

The devices is connected.
I tried flashing the files on the phone one by one using fastboot but i can't flash anything else except recovery, system, userdata, cache, boot. The other files i can't, i get this error:
D:\Xiaomi\cancro_images_6.4.21_20160412.0000.18_6. 0_cn\images>fastboot flash tz tz.mbn
target reported max download size of 713031680 bytes
sending 'tz' (325 KB)...
OKAY [ 0.013s]
writing 'tz'...
FAILED (remote: Invalid Partition Name.)
finished. total time: 0.017s


I tried formating all the partitions and than flashing only the files i could flash on the device but nothing changes.
I flashed both CWM and TWRP recovery but i can't go into recovery. When i press volume up and power a red LED starts blinking but the screen stays black. Adb doesn't see the device so i can reboot in recovery using that and i don't know if fastboot can do that. I understand ADB won't see the devices if it's android isn't booted so i stopped trying that...
I can't even enter fastboot easy. It won't power on without the cable connected. I think the battery is dead cause i haven't used the devices for about 8-9 months but i just want to see it boot.
I tried the chineese version of the ROM, i tried global, developer, standard, still the same error.
Also when i start MiPCSuite i get an option to flash update and when i hit flash i get "Couldn't flash device".
I tried selecting both beta and stable versions but it won't flash.
If i close the flash window, MiPcSuite shows me the devices is disconnected and i can press the "Connect to device" button but still nothing.
Another thing i saw on the forums is that if i used the wrong ROM when flashing 1st time you can make the device think he is something else...
I tried flash_all.bat:
D:\Xiaomi\cancro_images_6.4.21_20160412.0000.18_6. 0_cn\images>fastboot getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8974" || echo Missmatching image and device
Missmatching image and device

D:\Xiaomi\cancro_images_6.4.21_20160412.0000.18_6. 0_cn\images>fastboot getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8974" || exit /B 1


If it matters in any way, i am using windows 10 but i got this error Unspecified error(0xffffffff) before and i was using win 7.

Edit: Still haven't fixed the problem. If there's anyone else expiriencing the same thing please post here.

Any luck in resolving this? I have the exact same problem as yours. Tried both Windows 7 and Windows 10.
3rd November 2016, 12:44 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I flashed an Mi3 using the MiFlash Tool and now i can't get it to boot. It gets stuck on the Mi logo screen.
When i tried flashing it again i get the error Unspecified error(0xffffffff)
5th April 2017, 10:00 AM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I have a new(5 days) Xiaomi Mi Max Prime (India), and I'm not computer sauvy. Upon starting phone, I'm unable to get past Start Up Splash Screen. I might have put a password (shape) on it for protection, but can not remember it. Each time I try the pswrd, it says not correct, and locks the screen for 15 mins. If I try again, before 15 mins, it adds anothet 15 mins (now 30 mins locked!).

How do I get past this problem and screen?
1st October 2017, 07:09 AM |#9  
Member
Thanks Meter: 27
 
More
Quote:
Originally Posted by grecko987

I flashed an Mi3 using the MiFlash Tool and now i can't get it to boot. It gets stuck on the Mi logo screen.
When i tried flashing it again i get the error Unspecified error(0xffffffff)

This is the log i get when i try to flash:
[00000948]CreateManagedObject(1392): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]GetFactoryObject(1436): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]CreateManagedObject(1392): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]GetFactoryObject(1436): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]GetFactoryObject(1457): The specified service does not exist.(0x800704db)
[00000948]GetSearchPath(1512): The specified service does not exist.(0x800704db)
[00000948]StartFlash(13): The parameter is incorrect.(0x80070057)
[000017FC]0d180686 0.00 execute D:\Xiaomi\cancro_images_6.4.21_20160412.0000.18_6. 0_cn\flash_all.bat
[000017FC]0d180686 0.03
[000017FC]0d180686 0.03 $fastboot -s 0d180686 getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8974" || echo Missmatching image and device
[000017FC]0d180686 0.05 Missmatching image and device
[000017FC]0d180686 0.05
[000017FC]0d180686 0.05 $fastboot -s 0d180686 getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8974" || exit /B 1
[000017FC]0d180686 0.06
[000017FC]CScriptReport:oWork(433): Unspecified error(0xffffffff)
[000017FC]GetFactoryObject(1457): The specified service does not exist.(0x800704db)
[000017FC]SaveFlashResult(1478): The specified service does not exist.(0x800704db)

I would really apreciate if someone can help me with this.

Just create a bat file (.bat extension) and place it to the folder just above the downloaded directory with following commands

echo "land Fastboot Tool Ver 8.0"

@Echo off
set p="landx"

@Echo off
for /f "delims=" %%i in ("%cd%") do set folder=%%~nxi

@Echo off
echo %folder% 2>&1 | findstr /r /c:"china" || set p="land"

echo "^ These images are only used for device %p%"


fastboot %* getvar product 2>&1 | findstr /r /x /c:"product: *%p%$" || echo Missmatching image and device
fastboot %* getvar product 2>&1 | findstr /r /x /c:"product: *%p%$" || exit /B 1

fastboot %* flash partition %~dp0images\gpt_both0.bin || @ECHO "Flash tz error" && exit /B 1

fastboot %* flash tz %~dp0images\tz.mbn || @ECHO "Flash tz error" && exit /B 1
fastboot %* flash sbl1 %~dp0images\sbl1.mbn || @ECHO "Flash sbl1 error" && exit /B 1
fastboot %* flash rpm %~dp0images\rpm.mbn || @ECHO "Flash rpm error" && exit /B 1
fastboot %* flash aboot %~dp0images\emmc_appsboot.mbn || @ECHO "Flash emmc_appsboot error" && exit /B 1

fastboot %* flash tzbak %~dp0images\tz.mbn || @ECHO "Flash tzbak error" && exit /B 1
fastboot %* flash sbl1bak %~dp0images\sbl1.mbn || @ECHO "Flash sbl1bak error" && exit /B 1
fastboot %* flash rpmbak %~dp0images\rpm.mbn || @ECHO "Flash uboot rpmbak" && exit /B 1
fastboot %* flash abootbak %~dp0images\emmc_appsboot.mbn || @ECHO "Flash abootbak error" && exit /B 1

fastboot %* flash devcfg %~dp0images\devcfg.mbn || @ECHO "Flash devcfg error" && exit /B 1
fastboot %* flash lksecapp %~dp0images\lksecapp.mbn || @ECHO "Flash lksecapp error" && exit /B 1
fastboot %* flash cmnlib %~dp0images\cmnlib.mbn || @ECHO "Flash cmnlib error" && exit /B 1
fastboot %* flash cmnlib64 %~dp0images\cmnlib64.mbn || @ECHO "Flash cmnlib64 error" && exit /B 1
fastboot %* flash keymaster %~dp0images\keymaster.mbn || @ECHO "Flash keymaster error" && exit /B 1

fastboot %* flash devcfgbak %~dp0images\devcfg.mbn || @ECHO "Flash devcfgbak error" && exit /B 1
fastboot %* flash lksecappbak %~dp0images\lksecapp.mbn || @ECHO "Flash lksecappbak error" && exit /B 1
fastboot %* flash cmnlibbak %~dp0images\cmnlib.mbn || @ECHO "Flash cmnlibbak error" && exit /B 1
fastboot %* flash cmnlib64bak %~dp0images\cmnlib64.mbn || @ECHO "Flash cmnlib64bak error" && exit /B 1
fastboot %* flash keymasterbak %~dp0images\keymaster.mbn || @ECHO "Flash keymasterbak error" && exit /B 1

fastboot %* flash dsp %~dp0images\adspso.bin || @ECHO "Flash dsp error" && exit /B 1


fastboot %* erase boot
fastboot %* erase mdtp

fastboot %* flash modem %~dp0images\NON-HLOS.bin || @ECHO "Flash modem error" && exit /B 1
fastboot %* flash system %~dp0images\system.img || @ECHO "Flash system error" && exit /B 1
fastboot %* flash cache %~dp0images\cache.img || @ECHO "Flash cache error" && exit /B 1
fastboot %* flash userdata %~dp0images\userdata.img || @ECHO "Flash userdata error" && exit /B 1
fastboot %* flash recovery %~dp0images\recovery.img || @ECHO "Flash recovery error" && exit /B 1
fastboot %* flash boot %~dp0images\boot.img || @ECHO "Flash boot error" && exit /B 1

fastboot %* flash misc %~dp0images\misc.img || @ECHO "Flash misc error" && exit /B 1
fastboot %* flash splash %~dp0images\splash.img || @ECHO "Flash splash error" && exit /B 1
fastboot %* flash cust %~dp0images\cust.img || @ECHO "Flash cust error" && exit /B 1

fastboot %* erase config

fastboot %* reboot

pause



Just run that .bat file and you are done, no need for MI-FLASH-TOOL
4th November 2017, 05:05 PM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
could u please give the procedure in detail by video or by step by step instructions?.
21st April 2019, 05:41 AM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Fix Unspecified Error 0xffffffff:
Quote:
Originally Posted by grecko987

I flashed an Mi3 using the MiFlash Tool and now i can't get it to boot. It gets stuck on the Mi logo screen.
When i tried flashing it again i get the error Unspecified error(0xffffffff)

This is the log i get when i try to flash:
[00000948]CreateManagedObject(1392): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]GetFactoryObject(1436): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]CreateManagedObject(1392): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]GetFactoryObject(1436): Unspecified error(0x80131604)
[00000948]GetFactoryObject(1457): The specified service does not exist.(0x800704db)
[00000948]GetSearchPath(1512): The specified service does not exist.(0x800704db)
[00000948]StartFlash(13): The parameter is incorrect.(0x80070057)
[000017FC]0d180686 0.00 execute D:\Xiaomi\cancro_images_6.4.21_20160412.0000.18_6. 0_cn\flash_all.bat
[000017FC]0d180686 0.03
[000017FC]0d180686 0.03 $fastboot -s 0d180686 getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8974" || echo Missmatching image and device
[000017FC]0d180686 0.05 Missmatching image and device
[000017FC]0d180686 0.05
[000017FC]0d180686 0.05 $fastboot -s 0d180686 getvar product 2>&1 | findstr /r /c:"^product: *MSM8974" || exit /B 1
[000017FC]0d180686 0.06
[000017FC]CScriptReport:oWork(433): Unspecified error(0xffffffff)
[000017FC]GetFactoryObject(1457): The specified service does not exist.(0x800704db)
[000017FC]SaveFlashResult(1478): The specified service does not exist.(0x800704db)

I would really apreciate if someone can help me with this.

fix done mi 4 lte ct by www .ifilevn. xyz/2019/04/fix-loi-unspecified-error-0xffffffff .html
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes