FORUMS

Flashtool now supports Nougat

1,480 posts
Thanks Meter: 6,669
 
By paphonb, Senior Member on 21st December 2016, 03:18 PM
Post Reply Email Thread
https://twitter.com/Androxyde/status/811540910706225152
Didn't try it yet as I already have Nougat.
Flashing Nougat FTF should work now.
The Following 3 Users Say Thank You to paphonb For This Useful Post: [ View ] Gift paphonb Ad-Free
21st December 2016, 07:16 PM |#2  
Junior Member
Flag South Africa
Thanks Meter: 4
 
More
Awesome
What the procedure to go about rooting the XZ? Im on 7.0 Nought never used flashtools before
I have rooted devices before
I have read something about DRM keys ? and camera problems do I need to worry about these?

forgive me if I've posted this in the wrong section
The Following User Says Thank You to Charun_za For This Useful Post: [ View ] Gift Charun_za Ad-Free
22nd December 2016, 12:17 AM |#3  
Member
Thanks Meter: 0
 
More
That sounds awesome, its an awesome tool.
22nd December 2016, 10:31 AM |#4  
dillalade's Avatar
Senior Member
Flag Richmond
Thanks Meter: 365
 
More
Has anybody tried flashing 7.0 with this new flashtool release? Did it work as you'd expect.

I'm eager to do a fresh install and I like the way flashtool does it.

Thanks in advance
22nd December 2016, 10:52 AM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
More
Yes i did. It works perfectly!
Quote:
Originally Posted by dillalade

Has anybody tried flashing 7.0 with this new flashtool release? Did it work as you'd expect.

I'm eager to do a fresh install and I like the way flashtool does it.

Thanks in advance

The Following 2 Users Say Thank You to spike277 For This Useful Post: [ View ] Gift spike277 Ad-Free
22nd December 2016, 11:53 AM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I flashed last night with Emma as US Customised had been released but just reflashed with Customised AU with the latest release of Flashtool and no problems!
22nd December 2016, 12:05 PM |#7  
dillalade's Avatar
Senior Member
Flag Richmond
Thanks Meter: 365
 
More
Thanks

Need to fresh install mine.

Some bogus issues tsking place on my device.

22nd December 2016, 02:57 PM |#8  
YoungFiire's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 60
 
More
Tutorial
If someone has a problem with Flashtool or just doesn't know how to use it, here is a Youtube Tutorial for that:

https://www.youtube.com/watch?v=ypk-YKT2kPA
The Following User Says Thank You to YoungFiire For This Useful Post: [ View ] Gift YoungFiire Ad-Free
22nd December 2016, 06:54 PM |#9  
Junior Member
Flag South Africa
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by YoungFiire

If someone has a problem with Flashtool or just doesn't know how to use it, here is a Youtube Tutorial for that:

https://www.youtube.com/watch?v=ypk-YKT2kPA

thanks, so my problem is when I've downloaded a firmware with xprifirm tool I tried to browse to that firmware and its not picking anything up, tried boot, tried just firmwares folder
any ideas?

Also can this just do a root? or must i unlock bootloader with sony as i've already got 7.0 on my phone with my carrier. was an OTA
And do i need somehow backup DRM keys and fix camera ?
I get these errors with " root device" and ask for root premissions
:
22/030/2016 19:30:20 - WARN - Please check your Phone and 'ALLOW' Superuseraccess!
22/030/2016 19:30:20 - INFO - Root access denied
22/031/2016 19:31:06 - ERROR - Illegal key size or default parameters




---------- Post added at 07:54 PM ---------- Previous post was at 07:26 PM ----------

Just to add to previous post (cant edit it webpage breaks)
So how are these one click/tap root applications ? what are the risks... baring it not working? such as kingroot or oneclickroot ..etc
22nd December 2016, 10:01 PM |#10  
YoungFiire's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 60
 
More
I think you have to check the folder "Download" at "Directory chosen". And you have to unlock your bootloader for rooting, as for now there is no method for rooting with locked bootloader.
22nd December 2016, 11:17 PM |#11  
Senior Member
Thanks Meter: 17
 
More
I'm having the same issue as Charun_za, Flashtool is not seeing the firmware I downloaded with XperiFirm.

Edit: I had to create the FTF from the downloaded firmware. Now everything seems to be working fine.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes