FORUMS
Remove All Ads from XDA

[Q] Enable LTE bands on Xperia Z1 C6902?

18 posts
Thanks Meter: 4
 
By pangsaza, Junior Member on 6th October 2014, 05:10 PM
Post Reply Email Thread
I've found this forums
http://forum.xda-developers.com/cros...ating-t2871269
and this
http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=142
So, I just wondering that it can make Xperia Z1 C6902 support 4G LTE bands by do the following tutorial?

Thank you
6th October 2014, 09:40 PM |#2  
SaeedFazlollahzadeh's Avatar
Senior Member
Flag Sari
Thanks Meter: 51
 
More
Quote:
Originally Posted by pangsaza

I've found this forums
http://forum.xda-developers.com/cros...ating-t2871269
and this
http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=142
So, I just wondering that it can make Xperia Z1 C6902 support 4G LTE bands by do the following tutorial?

Thank you

But C6902 does not have capability to search 4G network
Be careful
The Following User Says Thank You to SaeedFazlollahzadeh For This Useful Post: [ View ] Gift SaeedFazlollahzadeh Ad-Free
7th October 2014, 03:28 PM |#3  
OP Junior Member
Flag Bangkok
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by SaeedFazlollahzadeh

But C6902 does not have capability to search 4G network
Be careful

I would like to try it but I just want to make sure that my Xperia Z1 C6902 will support 4G LTE after doing the tutrial.
Thank you for you post
7th October 2014, 09:28 PM |#4  
AgroCPU's Avatar
Senior Member
Flag Cologne
Thanks Meter: 48
 
More
Quote:
Originally Posted by pangsaza

I would like to try it but I just want to make sure that my Xperia Z1 C6902 will support 4G LTE after doing the tutrial.
Thank you for you post

not sure but when im right the c6902 comes with msm8274 and this chipset comes only with 3g connectivity ...

so my advice: just let your phone as it is if you dont wont to brick it
The Following User Says Thank You to AgroCPU For This Useful Post: [ View ] Gift AgroCPU Ad-Free
8th October 2014, 04:59 PM |#5  
OP Junior Member
Flag Bangkok
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by AgroCPU

not sure but when im right the c6902 comes with msm8274 and this chipset comes only with 3g connectivity ...

so my advice: just let your phone as it is if you dont wont to brick it

I've checked my device with the CPU-Z app and the app says my device come with MSM8974 chipset (or not? )



So, Thank you for your advice
8th October 2014, 06:00 PM |#6  
AgroCPU's Avatar
Senior Member
Flag Cologne
Thanks Meter: 48
 
More
Quote:
Originally Posted by pangsaza

I've checked my device with the CPU-Z app and the app says my device come with MSM8974 chipset (or not? )



So, Thank you for your advice

okay dunno....but just leave it as it is atm

ps i think there are different msm8974 with other modems....
10th October 2014, 04:54 PM |#8  
OP Junior Member
Flag Bangkok
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by BlackSoulxxx

Hey, I'm the author of that guide...
C6902 will not able to use 4G. Period....
It use MSM8274 (Yeah the name say MSM8974 but who care...)

okay I got it
Thank you for the answer
17th February 2016, 06:31 AM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hi I want to activate lte in Sony z1
17th April 2016, 12:41 PM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
LTE
But it's showing LTE available in phone configuration
But can't able to on......its showing
LTE
LTE/wcdm
N so on....!!
What does dat mean
11th September 2016, 07:50 PM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by BlackSoulxxx

Hey, I'm the author of that guide...
C6902 will not able to use 4G. Period....
It use MSM8274 (Yeah the name say MSM8974 but who care...)

Please explain me why z1(c6902) cant use lte, where the z1 compact has the capability to enable lte and its predecessor the z has the capability for lte.

Please explain.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes