FORUMS
Remove All Ads from XDA

[ROM][OFFICIAL][Z00T][7.1] LineageOS 14.1

4,659 posts
Thanks Meter: 8,879
 
By LuK1337, Recognized Developer on 11th September 2016, 07:44 PM
Post Reply Email Thread


LineageOS is a free, community built, aftermarket firmware distribution of Android 7.1 (Nougat), which is designed to increase performance and reliability over stock Android for your device.

LineageOS is based on the Android Open Source Project with extra contributions from many people within the Android community. It can be used without any need to have any Google application installed. Linked below is a package that has come from another Android project that restore the Google parts. LineageOS does still include various hardware-specific code, which is also slowly being open-sourced anyway.

All the source code for LineageOS is available in the LineageOS Github repo. And if you would like to contribute to LineageOS, please visit out Gerrit Code Review. You can also view the Changelog for a full list of changes & features.

Devices supported by this package :
  • Officially:
    • Asus Zenfone Laser ZE551KL ( Z00T / Z00TD )
    • Asus Zenfone Selfie ZD551KL ( Z00U / Z00UD / Z00UDH / Z00UDB )
  • Unofficially:
    • Asus Zenfone Laser ZE601KL ( Z011 / Z011D / Z011DD )
What's working :
  • Boots
  • RIL (Calls, SMS, Data)
  • Wifi
  • Bluetooth
  • Camera ( Videos And Photos )
  • Video Playback
  • Audio ( Record and Playback )
  • Sensors
  • Flash
  • Led
  • GPS
What's not working :
  • Speakers don't work on ZE601KL model ( workaround )
Instructions :
  • Download the latest build and gapps
  • Reboot to recovery
  • Flash the latest build and gapps
  • Reboot
Downloads :Reporting Bugs
  • DO NOT Report bugs if you're running a custom kernel or you installed Xposed
  • Grab a logcat right after the problem has occurred. (Please include at least a few pages of the log, not just the last few lines, unless you know what you're doing.)
  • If it is a random reboot, grab /sys/fs/pstore/console-ramoops and /sys/fs/pstore/dmesg-ramoops-0. (Do not bother getting a logcat unless you can get it just before the reboot. A logcat after a reboot is useless)
  • If the problem disappears after running "setenforce 0" from a root shell, grab /data/misc/audit/audit.log
Remember to provide as much info as possible. The more info you provide, the more likely that the bug will be solved. Please also do not report known issues. Any bug not reported in the bug report format below may be ignored.

Code:
What is your--
Phone model (ZE551KL, ZD551KL, ZE601KL):
CM version:
CM Download url:
Gapps version:
 
Did you--
wipe:
 restore with titanium backup:
reboot after having the issue:
 
Are you using--
a task killer:
a non-stock kernel:
CMSettings/Performance settings (other than stock):
other modifications:
 
Provide any additional information (observations/frequency of problem/last version it worked on/etc) as needed:
Credits :
  • @luca020400: As he is co-maintainer
  • @capeorigins: For "beta" testing
  • @hardslog: For "beta" testing
  • ASUS: For providing the Kernel Source Code
  • CM Team

Donations :
You don't have to but if you want so...
XDA:DevDB Information
LineageOS 14.1 for ZF2 Laser (1080p), ROM for the Zenfone 2 Laser

Contributors
LuK1337
Source Code: https://github.com/LineageOS

ROM OS Version: 7.x Nougat
ROM Kernel: Linux 3.10.x
ROM Firmware Required: Unlocked bootloader
Based On: LineageOS

Version Information
Status: Testing

Created 2016-09-11
Last Updated 2017-02-06
The Following 38 Users Say Thank You to LuK1337 For This Useful Post: [ View ]
 
 
11th September 2016, 10:34 PM |#2  
Member
Thanks Meter: 18
 
More
Woohoo!

Is it possible to dirty flash over CM13?

I guess I have to check your Titan thread to see if I need to do two updates this evening!
11th September 2016, 11:11 PM |#3  
LuK1337's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Zamość
Thanks Meter: 8,879
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by realist123

Woohoo!

Is it possible to dirty flash over CM13?

I guess I have to check your Titan thread to see if I need to do two updates this evening!

No.
The Following User Says Thank You to LuK1337 For This Useful Post: [ View ]
12th September 2016, 09:29 AM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 25
 
More
Can we use SELinuxModeChanger to set SELinux to be in(permissive or enforcing) ?

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2524485
12th September 2016, 09:39 AM |#5  
LuK1337's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Zamość
Thanks Meter: 8,879
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by thesupreme85

Can we use SELinuxModeChanger to set SELinux to be in(permissive or enforcing) ?

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2524485

It is permissive right now, I wouldn't recommend setting it to enforcing.
The Following User Says Thank You to LuK1337 For This Useful Post: [ View ]
12th September 2016, 12:29 PM |#6  
Member
Thanks Meter: 18
 
More
I can't seem to access my SD card outside of the settings menu for storage. File manager asked me to turn on root access (it is on) and still can't get in. Apps like music can't play files on the SD card.

Any ideas?
Thanks!
The Following User Says Thank You to realist123 For This Useful Post: [ View ] Gift realist123 Ad-Free
12th September 2016, 03:06 PM |#7  
corybucher's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 91
 
More
Wiped everything three times and installed latest version with latest 7 Gapps but can't sign in to google because play services keeps force closing. I have a ze551kl. Should I try and reinstall Gapps? I've done a reboot which did not fix the issue. Thank you
12th September 2016, 03:17 PM |#8  
LuK1337's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Zamość
Thanks Meter: 8,879
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by corybucher

Wiped everything three times and installed latest version with latest 7 Gapps but can't sign in to google because play services keeps force closing. I have a ze551kl. Should I try and reinstall Gapps? I've done a reboot which did not fix the issue. Thank you

Wipe system first?
12th September 2016, 03:19 PM |#9  
corybucher's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 91
 
More
Quote:
Originally Posted by LuK1337

Wipe system first?

I used the factory wipe option in twrp and did three times, should I go back in and wipe system separately?
12th September 2016, 03:20 PM |#10  
LuK1337's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Zamość
Thanks Meter: 8,879
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by corybucher

I used the factory wipe option in twrp and did three times, should I go back in and wipe system separately?

Yes, factory reset won't wipe your system.
Also wait 20~40 minutes. I am building CM14 with headset working properly.
The Following User Says Thank You to LuK1337 For This Useful Post: [ View ]
12th September 2016, 03:21 PM |#11  
corybucher's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 91
 
More
Quote:
Originally Posted by LuK1337

Yes, factory reset won't wipe your system.
Also wait 20~40 minutes. I am building CM14 with headset working properly.

Ok, great thanks for the help. I'll report back in a few.
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes